7ος χρόνος, ημέρα 2157η
Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021

Ανάρτηση Μητσοτάκη για τη σημασία της υιοθεσίας ζώων και τον... αξιαγάπητο Peanut

Ανάρτηση Μητσοτάκη για τη σημασία της υιοθεσίας ζώων και τον... αξιαγάπητο Peanut
Eurokinissi

Τη σημασία της υιοθεσίας αδέσποτων ζώων τόνισε με ανάρτησή του στο Instagram ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς που κατατέθηκε σήμερα Πέμπτη στη Βουλή.

Ο πρωθυπουργός κάνει ειδική μνεία στον πρώην «αδέσποτο» Peanut, μόνιμο κάτοικο του Μεγάρου Μαξίμου πλέον, του οποίου, όπως τονίζει χαρακτηριστικά, το μεγάλο ταλέντο είναι να κλέβει καρδιές.

Ο Κ. Μητσοτάκης αναφέρει ότι στο επίκεντρο του νομοσχεδίου βρίσκεται η προώθηση της υιοθεσίας αδέσποτων ζώων, ώστε «κάθε αδέσποτο να έχει την ευκαιρία να χαρίσει σε κάποιον χαρά και αγάπη».

Αναλυτικά, την ανάρτηση του πρωθυπουργού:

«Πριν μερικούς μήνες επισκέφτηκα την @ilioupolis_animalwelfare_union και συζήτησα με τους εθελοντές για τη σημασία της υιοθεσίας αδέσποτων και για το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς που ήταν τότε υπό διαμόρφωση. Εκεί γνώρισα τον Peanut, του οποίου το μεγάλο ταλέντο είναι να κλέβει καρδιές. Σήμερα ο Peanut ζει περιτριγυρισμένος από αγάπη, πεπεισμένος πως όλοι στο Μαξίμου είναι εκεί μόνο για αυτόν.

Η υιοθεσία αυτή άλλαξε τη ζωή ενός αξιαγάπητου πλάσματος και γέμισε χαρά την καθημερινότητά μας. Ήταν όμως και ένα ηχηρό μήνυμα υπέρ της υιοθεσίας αδέσποτων ζώων. Σήμερα πια το Ν/Σ για τα Ζώα Συντροφιάς έχει κατατεθεί στη Βουλή. Στο επίκεντρο είναι η ευζωία και η προστασία των μικρών μας φίλων. Είναι όμως και η προώθηση της υιοθεσίας αδέσποτων ζώων, ώστε κάθε αδέσποτο να έχει την ευκαιρία να χαρίσει σε κάποιον χαρά και αγάπη αντίστοιχη με αυτή που μας προσφέρει τόσο απλόχερα ο Peanut».