Αναμένεται έγκριση χρήσης του εμβολίου της Moderna
Ταϊλάνδη - Κορονοϊός

Αναμένεται έγκριση χρήσης του εμβολίου της Moderna

Η Ταϊλάνδη αναμένεται να προσφέρει το εμβόλιο της Moderna κατά της COVID-19 στο μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της, καθώς επιταχύνει την προώθηση της εκστρατείας εμβολιασμού, όπως δήλωσε σήμερα ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών Υγείας.

Σημειώνεται πως η τελευταία προσπάθεια επίσπευσης των εμβολιασμών γίνεται εξαιτίας της σταδιακής κλιμάκωσης της δημόσιας κριτικής, σχετικά με την αργοπορία προώθησης των εμβολιασμών που γίνονται χωρίς οικονομικό κόστος για τον πληθυσμό, από την κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί 1,73 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου κατά της COVID-19, οι οποίες, αντιστοιχούν σε ποσοστό μικρότερο από το 1% του πληθυσμού.

Αξίζει να επισημανθεί πως οι υγειονομικές αρχές δεν έχουν ακόμη αρχίσει τους μαζικούς εμβολιασμούς, παρά το γεγονός ότι τα έσοδα της χώρας σχετίζονται με την τουριστική βιομηχανία, ενώ η Ταϊλάνδη βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα τρίτο κύμα μολύνσεων.

Η κυβέρνηση αναμένει την εγχώρια παραγωγή 61 εκατομμυρίων δόσεων από το εμβόλιο της AstraZeneca, από τον Ιούνιο.

Εντούτοις, οι εμβολιασμοί αυτοί, καθώς και οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της Moderna δε θα προσφερθούν χωρίς οικονομικό κόστος.

Υπογραμμίζεται πως η Moderna κατέθεσε αίτηση τον προηγούμενο μήνα για την έγκριση χρήσης του εμβολίου της στην Ταϊλάνδη. Η αίτηση αυτή, αναμένεται ότι θα εγκριθεί σύντομα, δήλωσε ο Γουιθούν Ντανγουϊμπούν, επικεφαλής του Οργανισμού Φαρμάκων της Ταϊλάνδης.

«Αυτό που αναμένουμε από τη Moderna είναι η τήρηση της δέσμευσης της, για το πόσο σύντομα θα μπορέσουν να εισάγουν το εμβόλιο τους» δήλωσε ο ίδιος.