Αμφιβάλλει αν το Ανώτατο Δικαστήριο εξετάσει ισχυρισμούς περί εκλογικής νοθείας
Ντ. Τραμπ

Αμφιβάλλει αν το Ανώτατο Δικαστήριο εξετάσει ισχυρισμούς περί εκλογικής νοθείας

O πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εκτίμησε πως μάλλον θα είναι δύσκολο να φέρει τους ισχυρισμούς περί εκλογικής νοθείας στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου, εκφράζοντας παράλληλα έντονους προβληματισμούς για το δικαστικό σύστημα της χώρας.

«Το πρόβλημα είναι ότι είναι δύσκολο να το φέρουμε στο Ανώτατο Δικαστήριο», δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ σε τηλεφωνική συνέντευξη στη Μαρία Μπαρτιρομο στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News. 

«Χρειαζομαστε έναν δικαστή που είναι πρόθυμος να ακούσει μια υπόθεση. Ένα Ανώτατο Δικαστήριο που είναι πρόθυμο να λάβει μια πραγματικά μεγάλη απόφαση», είπε.

Ωστόσο πρόσθεσε με νόημα ότι θα συνεχίσει να αμφισβητεί τα εκλογικά αποτελέσματα. «Δεν θα αλλάξω γνώμη σε έξι μήνες», είπε.

Ο πρόεδρος αμφισβήτησε επίσης το δικαστικό σύστημα, καθώς όλες οι  απόπειρες της νομικής του ομάδας έχουν απορριφθεί ελλείψει αποδεικτικών στοιχείων.

«Τι είδους δικαστικό σύστημα είναι αυτό;"», αναρωτήθηκε ο Τραμπ σε ένα σημείο της συνέντευξης, εξηγώντας ότι θα ήθελε να υποβάλει «μια ωραία, μεγάλη, όμορφη αγωγή που μιλάει για αυτό και πολλά άλλα πράγματα με τεράστια απόδειξη».

Σημειώνεται ότι προ ημερών, ομοσπονδιακό εφετείο απέρριψε την νέα προσπάθεια της νομικής ομάδας της εκστρατείας του Τραμπ να ανατρέψει το αποτέλεσμα των εκλογών, κλείνοντας έτσι, κατά πάσα πιθανότητα, τον κύκλο των δικαστικών ενστάσεων.

«Οι ελεύθερες, δίκαιες εκλογές είναι η ψυχή της δημοκρατίας μας. Οι κατηγορίες για νοθεία είναι σοβαρές. Αλλά το να αποκαλέσουμε τις εκλογές προϊόν νοθείας δεν σήμαινε ότι ισχύει κιόλας», έγραψε ο Στέφανος Μπιμπας εξ ονόματος μιας ομάδας τριών δικαστών. Επίσης ανέφερε ότι «οι ισχυρισμοί της εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ δεν έχουν καμία αξία».

Η νομική ομάδα του απερχόμενου προέδρου είχε υποβάλει ένσταση επί της απόφασης του ομοσπονδιακού δικαστή Μάθιου Μπραν ο οποίος προ ημερών είχε αποφανθεί ότι η εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ παρουσίασε «νομικά επιχειρήματα χωρίς αξία που δεν υποστηρίζονται από αποδεικτικά στοιχεία».