Αλέξης - Φώφη: Έρωτας με προοπτική ή στιγμιαίο φλερτ;

Αλέξης - Φώφη: Έρωτας με προοπτική ή στιγμιαίο φλερτ;

Του Γιάννη Σιδέρη

Το αγνό παιδί του λαού ο Αλέξης,  σφόδρα ηράσθη την κληρονόμο Φώφη, απόγονο μιας σπάνιας υβριδικής διασταύρωσης των Πινοσέτ και των  γερμανοτσολιάδων προδοτών - κατά πως διέδιδε η οικογένεια του Αλέξη. Γι’ αυτό έστειλε προξενητή τον πνευματικό του πατέρα Αλέκο (Φλαμπουράρη) στον  έχοντα την πολιτική επιμέλεια της Φώφης Κώστα (Γείτονα- εκ της παλιάς ομάδας των «Γεννηματικών»). Στόχος να παραθέσουν και αργότερα να προσθέσουν τις περιουσίες τους μπας και δουν χαΐρι.

Συμβαίνουν αυτά  στις οικογένειες που φθίνουν.  Η περιουσία που απέκτησε ξαφνικά  ο Αλέξης άρχισε να εξανεμίζεται, σταδιακά, ανεπαίσθητα, αλλά σταθερά. Γι’ αυτό τώρα θέλει να την αυγατίσει με την πενιχρή (8%,  και αν…) περιουσία της κάποτε αρχοντοπούλας Φώφης, για να συνεχίσει να δείχνει νοικοκύρης.

Καλοθελητές για το προξενιό πολλοί από την  πλευρά του γαμπρού. Αφενός οι εξ αίματος πολιτικοί συγγενείς. Ο Νίκος Παππάς μίλησε για κοινές πρωτοβουλίες ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ για την προστασία  της πρώτης κατοικίας: « Να συστήσουμε ένα μέτωπο κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων για την προστασία της πρώτης κατοικίας» είπε - («καλώς τα παιδιά» που είχε πει κάποτε και ο Αλαβάνος, σε μια εποχή που το ΠΑΣΟΚ είχε αρχίσει να έχει τα χάλια του και έκανε ανάλογες… ανήθικες προτάσεις προς τον μικρό τότε ΣΥΡΙΖΑ!).

Στο ίδιο μήκος κύματος βουλευτές  του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν στα τηλεπαραθύρια  ότι δέχονται να… διπλασιάσουν τα χέρια τους  προκειμένου να ψηφίσουν την πρόταση του ΚΙΝΑΛ -  «με τέσσερα χέρια», έλεγε κάποιος!

Το προξενιό σιγοντάρουν και οι εξ αγχιστείας συγγενείς της μιας πλευράς. Καθόλου τυχαία ο Νίκος Μπίστης της ΔΗΜΑΡ,  που εγκατέλειψε το ΚΙΝΑΛ για να χτίσει «γέφυρα» με τον ΣΥΡΙΖΑ, παραβρέθηκε σε εκδήλωση που διοργάνωσαν οι πρώην σύντροφοί του, οι  οποίοι υπό τον τίτλο «Ανανεωτική Αριστερά», παρέμειναν στο ΚΙΝΑΛ μετά την αποχώρηση των «Μπίστηδων».

Παράλληλα τα επίσημα δημοσιογραφικά ΜΜΕ  του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και κάποια άλλα που έχουν ενεχυριάσει την αξιοπιστία τους   στην υπηρέτηση των σκοπών του, άρχισαν μπαράζ δημοσιευμάτων για την αναγκαιότητα συναίνεσης.

Δεν είμαστε σίγουροι ότι η Φώφη δεν γοητεύεται από το φλερτ.  Συνεργάτες της άλλωστε μας έλεγαν ότι πρέπει να σταματήσει η μετωπική αντιπαράθεση μεταξύ των δύο κομμάτων. Ναι μεν να επισημαίνονται τα λάθη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κυβέρνηση είναι η ΝΔ.

Ομως η υποψία  ευόδωσης του προξενιού ξεσήκωσε θύελλα στη βάση του ΚΙΝΑΛ (δηλ. του ΠΑΣΟΚ). Ενδεικτική η ακόλουθη ανάρτηση  ενός Πασόσου της βάσης στα social media: «Εμείς η βάση του ΠΑΣΟΚ δεν ξεχνάμε το ανελέητο μπούλινγκ από τον ΣΥΡΖΙΑ, και φυσικά καμιά συνεργασία μαζί του». Το παραθέσαμε γιατί  αντανακλά αισθήματα που είναι κοινά στη βάση του εναπομείναντος ΠΑΣΟΚ. Καταγράφονται άλλωστε στις δημοσκοπήσεις. 

Αυτό το μπούλινγκ  που υπέστησαν νομίζουμε ότι θα διαρκεί ως μνήμη όσο διαρκεί ο Αλέξης στην εξουσία, γιατί επί προεδρίας του εκδηλώθηκε. Βλέπετε το «βρώμικο 89,» όταν  έβριζαν απλούς Πασόκους στα καφενεία ως «κλέφτες», με αποτέλεσμα να τους φανατίσουν και να τους συσπειρώσουν, δεν τους έβαλε μυαλό. Και εντάξει, πιτσιρικάδες ήταν ο Αλέξης  και η παρέα του, δεν ήξεραν. Οι φλαμπουράρηδες και οι Δραγασάκηδες που τα έζησαν, δεν τους ψιθύρισαν δυο λόγια;

Αυτή την αντίδραση της λαϊκής βάσης εισέπραξαν  στα Κεντρικά του ΚΙΝΑΛ και το προξενιό πάγωσε. Εξέδωσαν non paper που υποστήριζαν ότι «είναι εντυπωσιακό πως ένα παραπολιτικό  μονόστηλο ανασύρθηκε ως μέσο αναχαίτησης της αποτελεσματικής, υπεύθυνης, και αυστηρής αντιπολίτευσης που πραγματοποιεί το ΚΙΝΑΛ» (έλα ντε, κανένα  δικαίωμα δεν έδωσε ο Κώστας Γείτονας).

Έκτοτε καταναλώνουν  αρκετό πολιτικό κεφάλαιο για να άρουν τις υποψίες και να διαβεβαιώνουν  σε όλους τους τόνους ότι δεν θα γίνουν συμπλήρωμα κανενός. «Αν ήταν να γίνουμε συμπλήρωμα οποιουδήποτε, θα το είχαμε κάνει» δήλωσε ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου της Γεννηματά    Μανόλης Όθωνας. Όμως την ίδια στιγμή, επίσης καθόλου τυχαία, ο Νίκος Παπανδρέου παίρνει αποστάσεις λέγοντας «Η νομενκλατούρα που ήθελε να ελέγξει τη δικαιοσύνη και τα κανάλια, να μπει μέσα ως ένα κομμουνιστικό κόμμα και να ελέγξει τη δημοκρατία, εντέλει δεν εκφράζει τον προοδευτισμό» (Γιώργο τ΄ ακούς; ).        

Η τροπή των πραγμάτων  δείχνει ότι το φλερτ προσώρας κατέστη στιγμιαίο, καθώς ανεκόπη από την αντίδραση της βάσης, των  στελεχών αλλά και βουλευτών του ΚΙΝΑΛ. Αυτό δεν προεικάζει ότι και στο μέλλον δεν θα επιχειρηθεί εκ νέου. Προξενητάδες υπάρχουν αρκετοί, μεταξύ των οποίων  και πανίσχυροι επιχειρηματικοί κύκλοι.