Αλεξανδρούπολη: Ακόμα 13 κρούσματα κορονοϊού σε γάμο - 22 συνολικά

Αλεξανδρούπολη: Ακόμα 13 κρούσματα κορονοϊού σε γάμο - 22 συνολικά

Ακόμη 13 κρούσματα κορονοϊού επιβεβαιώθηκαν μεταξύ των ατόμων που συμμετείχαν σε γάμο στην Αλεξανδρούπολη το περασμένο Σάββατο. Από τα 100 τεστ που έγιναν έως τώρα, έχουν βγει θετικά τα 22.

Και οι 22 είναι ασυμπτωματικοί, νεαρής ηλικίας και παραμένουν σε κατ' οίκον περιορισμό. Χθες Δευτέρα έγινε γνωστό ότι εντοπίστηκαν 9 θετικά κρούσματα, μεταξύ των οποίων, ο γαμπρός, η νύφη, η κουμπάρα και ένα παιδί 1,5 ετών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με εντολή του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμου έγινε απολύμανση της εκκλησίας που πραγματοποιήθηκε ο γάμος, ενώ και οι υπεύθυνοι του συγκεκριμένου ξενοδοχείου όπου έγινε το γαμήλιο γλέντι (σε εξωτερικό χώρο), προχώρησαν και αυτοί σε απολύμανση των χώρων του. Εκτός από την Αλεξανδρούπολη, τεστ για κορονοϊό σε άτομα που παραβρέθηκαν στο γάμο, πραγματοποιήθηκαν και στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης για την εξέλιξη του κορονοϊού, την Παρασκευή, ανακοίνωσε όριο 100 ατόμων σε τελετές, όπως γάμοι και βαπτίσεις, από τις 3 έως τις 15 Αυγούστου. Είχαν προηγηθεί αντίστοιχα περιστατικά με γάμους σε Σέρρες και Θεσσαλονίκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εντοπίστηκε ακόμη ένα κρούσμα κορονοϊού στην πόλη της Αλεξανδρούπολης. Πρόκειται για μοναχή σε μοναστήρι στην ευρύτερη περιοχή, η οποία δεν σχετίζεται με τον γάμο που τελέστηκε στην πόλη.