Αλ. Τσίπρας: Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τους ειδικούς ως πρόσχημα και ξεστοκάρει εμβόλια

Αλ. Τσίπρας: Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τους ειδικούς ως πρόσχημα και ξεστοκάρει εμβόλια

Εμμένει ο Αλέξης Τσίπρας στην τακτική της αποδόμησης της επιτροπής των ειδικών δηλώνοντας εκ νέου πως «η κυβέρνηση τους εργαλειοποιεί» και τους χρησιμοποιεί ως «πρόσχημα» για να ανακοινώνει τις αποφάσεις της.

Επανέλαβε ότι απέτυχε η διαχείριση της πανδημίας ενώ παράλληλα εμφανίσθηκε να υποστηρίζει πως στήριξε τα lockdown. Εμφανίσθηκε να τάσσεται υπέρ του ανοίγματος της εστίας αλλά να καταγγέλλει τον πρωθυπουργό διότι προανήγγειλε το άνοιγμα για μετά από 15 ημέρες. 

Μιλώντας την τηλεόραση του ΑΝΤ1 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανάλαβε τις καταγγελίες του για την κυβέρνηση, μίλησε για την πανδημία και την ώρα που προωθείται η επιτάχυνση του εμβολιασμού με το άνοιγμα για την ομάδα των 30 – 39 έκανε λόγο για «ξεστοκάρισμα» προκαλώντας εκ νέου ερωτήματα για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως προς το ζήτημα αυτό, αν και εν συνεχεία τόνισε ότι τα εμβόλια έχουν μικρότερες παρενέργειες από άλλα θέματα.

«Τα πράγματα δεν πάνε καλά» τόνισε αναφέροντας ακόμη ότι φταίει η κυβέρνηση διότι απέτυχε στην εφαρμογή των μέτρων και τη διαχείριση μιλώντας εκ νέου για μεγάλο αριθμό νεκρών και για ένα παρατεταμένο lockdown που δεν απέδωσε. Έκανε λόγο για μακάβρια σύγκριση ως προς τον αριθμό αυτό εν τούτοις προχώρησε και ο ίδιος σε συγκρίσεις σημειώνοντας πως η χώρα έχει τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων ανά εκατομμύριο.

Η αντιπολίτευση στάθηκε στο ύψος των ευθυνών της είπε και έκανε λόγο για εργαλειοποίηση επιστημόνων και υποστήριξε πως είναι υποτιμητικό να τίθεται θέμα ακαταδίωκτου. «Αποφασίζει η κυβέρνηση αυτό που θέλει να αποφασίζει είπε»

Μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε και στην εξής δήλωση:. Οι γιατροί στην επιτροπή πήραν ακαταδίωκτο αλλά αυτοί που είναι στην πρώτοι γραμμή δεν έχουν ακαταδίωκτο

«Δυστυχώς δεν είχαμε την επάρκεια των εμβολίων ώστε να εμβολιαστεί ο κόσμος» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας χωρίς όμως να διευκρινίσει ότι το θέμα του εφοδιασμού δεν συνδέεται με πράξεις η παραλείψεις της κυβέρνησης.

Για την οικονομία τόνισε πως η κυβέρνηση της Ν.Δ. βρήκε γεμάτα ταμεία ενώ οι συνθήκες είναι ευνοϊκές λόγω των πόρων του ταμείου ανάκαμψης αλλά και των χαμηλών επιτοκίων δανεισμού και σημείωσε πως δεν πρέπει να χαραμιστούν οι δυνατότητες αυτές.