Αλ. Γκορ: Η κατάσταση δεν έχει καμία σχέση με το 2000

Αλ. Γκορ: Η κατάσταση δεν έχει καμία σχέση με το 2000

Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Αλ Γκορ ο οποίος το 2000 βρέθηκε μια ανάσα από τον Λευκό Οίκο, χάνοντας για ελάχιστες ψήφους από τον Τζορτζ Μπους τον Νεότερο, υποστήριξε ότι η σημερινή κατάσταση δεν μπορεί να συγκριθεί με την δική του περίοδο.

"Πρόκειται για μια εντελώς διαφορετική εκλογή από εκείνη πριν από 20 χρόνια" είπε ο πρώην υποψήφιος των Δημοκρατικών το 2000. "Ο Τζο Μπάιντεν έχει πολλά μονοπάτια για να εξασφαλίσει τη νίκη του. Και φυσικά, είμαι μαζί του και ελπίζω ότι θα συμβεί πολύ σύντομα ", πρόσθεσε ο Γκορ στο NBC News." Αλλά η πιο σημαντική αρχή που υπερασπίστηκα πριν από 20 χρόνια, την οποία υπερασπίζεται και ο Τζο Μπάιντεν σήμερα είναι ότι κάθε ψήφος πρέπει να λαμβάνεται υπόψη".

"Κοίταξα τους ανθρώπους που στέκονταν στην ουρά για να ψηφίσουν στη μέση μιας πανδημίας. Μερικοί από αυτούς περιμένουν στη σειρά 10, 11 ώρες σε ορισμένες περιπτώσεις. Η αποφασιστικότητα του αμερικανικού λαού παρά το τι αντιμετωπίζει, πρέπει να ανταμειφθεί" πρόσθεσε ο βραβευμένος επίσης με Όσκαρ καλύτερου ντοκιμαντέρ, Γκορ. 

Με τον απερχόμενο πρόεδρο να σπεύδει να προαναγγέλει για προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο, το σκηνικό μοιάζει με εκείνο του 2000, όταν η διαμάχη για τη Φλόριντα λύθηκε με την απόφαση του Δικαστηρίου να μη γίνει επανακαταμέτρηση των ψήφων.

Ο αντιπρόεδρος Αλ Γκορ έχασε από τον Τζορτζ Ουόκερ Μπους, αν και είχε συγκεντρώσει 544.000 ψήφους περισσότερες, ωστόσο δέχθηκε με σύνεση την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου.