ΓΔ: 902,04 2,14 (0,24 %)

Τζίρος: 72,38 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1992η
Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021

ΓΔ: 902,04 2,14 (0,24 %)

Τζίρος: 72,38 εκατ. €   RT

Al Arabiya: Επίθεση δέχθηκε ένα ιρανικό φορτηγό πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα

Al Arabiya: Επίθεση δέχθηκε ένα ιρανικό φορτηγό πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα

Ιρανικό φορτηγό πλοίο δέχθηκε επίθεση ενώ έπλεε στην Ερυθρά Θάλασσα, μετέδωσε σήμερα το Al Arabiya TV, επικαλούμενο πηγές που δεν κατονομάζονται.

Οι πηγές ανέφεραν στο τηλεοπτικό δίκτυο ότι το πλοίο δέχθηκε επίθεση στα ανοικτά των ακτών της Ερυθράς Θάλασσας και το πλοίο ανήκε στους Φρουρούς της Επανάστασης, χωρίς ωστόσο να δίνει στοιχεία που να στηρίζουν τον ισχυρισμό.

Το ιρανικό φορτηγό πλοίο Saviz επλήγη από μαγνητικές νάρκες στην Ερυθρά Θάλασσα, ανέφερε από πλευράς του το ημι-κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, επικαλούμενο πληροφορίες που συγκέντρωσε δημοσιογράφος του.

"Το ιρανικό φορτηγό πλοίο Saviz βρισκόταν σταθμευμένο στην Ερυθρά Θάλασσα τα τελευταία λίγα χρόνια για να υποστηρίζει Ιρανούς καταδρομείς που στέλνονται σε αποστολές συνοδείας εμπορικών πλοίων (κατά επιθέσεων πειρατών)", μετέδωσε το Tasnim.

Δεν έχει υπάρξει άμεση επίσημη απάντηση του Ιράν για το περιστατικό.

Αμερικανοί αξιωματούχοι μιλώντας στο Reuters, υπό την προϋπόθεση να μην κατονομαστούν, δήλωσαν πως οι ΗΠΑ δεν εξαπέλυσαν επίθεση στο ιρανικό πλοίο.

Σύμφωνα με το Κανάλι 12 του Ισραήλ το συγκεκριμένο πλοίο χρησιμοποιείται ως κατασκοπευτικό από τους Φρουρούς της Επανάστασης, παρότι είναι καταχωρημένο ως cargo.

Τον περασμένο μήνα, ένα φορτηγό πλοίο που ανήκε σε ισραηλινή εταιρεία υπέστη ζημιές από ιρανικό πύραυλο καθώς έπλεε από την Τανζανία προς την Ινδία με σημαία της Λιβερίας, χωρίς να υποστεί σοβαρές ζημιές. Τον Φεβρουάριο επίσης, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου κατηγόρησε το Ιράν για έκρηξη πάνω σε ένα ισραηλινό πλοίο στον Κόλπο του Ομάν.

Υπενθυμίζεται ότι δημοσίευμα της Wall Street Journal –που επικαλούνταν  αξιωματούχους από τις ΗΠΑ και από τη Μέση Ανατολή– αποκάλυψε ότι το Ισραήλ έχει χτυπήσει τουλάχιστον δώδεκα πλοία που κατευθύνονταν προς τη Συρία, μεταφέροντας κυρίως ιρανικό πετρέλαιο, τα τελευταία δύο χρόνια, λόγω φόβων ότι τα κέρδη χρηματοδοτούν τον εξτρεμισμό στη Μέση Ανατολή.