Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020, 16:34

-A +A

Ακυρώνεται το Καρναβάλι της Πάτρας - Τι λένε οι δήμαρχοι

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020, 16:34
Ακυρώνεται το Καρναβάλι της Πάτρας - Τι λένε οι δήμαρχοι
-A +A

Ακυρώνονται για προληπτικούς λόγους οι καρναβαλικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα, με αποκορύφωμα το Καρναβάλι στην Πάτρα, μετά τα τρία κρούσματα κορονοϊού που εμφανίστηκαν από χθες. «Καλοκαιρινό Καρναβάλι τον Ιούνιο», προανήγγειλε ο δήμαρχος της Πάτρας, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη ματαίωση των εκδηλώσεων. Τι λένε οι δήμαρχοι σε Ξάνθη και Ρέθυμνο.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά το μεγαλύτερο Καρναβάλι της χώρας, στην Πάτρα, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης εξέφρασε την πικρία του για την κυβερνητική απόφαση να ματαιωθούν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις ως μέτρο πρόληψης για την εξάπλωση του κορονοϊού, ωστόσο ανήγγειλε καλοκαιρινό καρναβάλι την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου, με αφορμή την παράδοση του κτιριακού συγκροτήματος των παλαιών σφαγείων που θα αποτελεί κόμβο δημιουργίας, με επίκεντρο το πατρινό καρναβάλι.

Όπως εξήγησε, «θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις, ώστε να έχουμε ένα καλοκαιρινό καρναβάλι και θα προτρέψουμε όλα τα καρναβαλικά πληρώματα να συμμετάσχουν». 

Όσον αφορά την απόφαση για την αναβολή, σημείωσε πως «δημιουργεί πικρία. Αλλά καλούμαστε να υλοποιήσουμε την Κοινή Υπουργική Απόφαση», είπε τονίζοντας ότι ανατρέπεται ο σχεδιασμός της πόλης και γι' αυτό ζήτησε να υπάρξει μέριμνα για αποζημίωση από την κυβέρνηση για καρναβαλιστές και καταστηματάρχες.

Ο δήμαρχος Πατρέων επισήμανε πως «εμείς δεν θα κάνουμε εκδηλώσεις, εάν θέλουν τα μαγαζιά είναι ευθύνη των διοργανωτών και αυτών που θα πάνε» για να προσθέσει: «Θα θέλαμε τα πράγματα να ήταν διαφορετικά, για τον κόπο των εργαζομένων στο Δήμο και των πληρωμάτων». Όπως επισήμανε «δεν θα ήθελα το παιδί μου να πάθει κάτι επειδή πήγε σε ένα χορό. Θα κάνουμε καλοκαιρινό Καρναβάλι». 

Την ίδια ώρα όμως, καρναβαλικά πληρώματα επιμένουν ότι θα παρελάσουν παρά την απαγόρευση με σχετικές αναρτήσεις τους στα social media. Ερωτηθείς για τα πληρώματα που λένε ότι θα παρελάσουν, ο Δήμαρχος Πατρέων είπε ότι δεν είναι αρμοδιότητα του .

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ρεθύμνου σχολίασε για την υπουργική απόφαση ότι «δεν βλέπω τον λόγο να ακυρωθούν στην πόλη μας οι καρναβαλικές εκδηλώσεις. Μη δημιουργούμε πανικό. Εμείς εδώ δεν έχουμε υπόνοια κρούσματος».

Μιλώντας στον ρ/σ Θέμα 104,6, ο κ. Γιώργος Μαρινάκης τόνισε πως «καταλαβαίνετε τι σημαίνει η ακύρωση των εκδηλώσεων για την πόλη μας, για όλους τους ανθρώπους που έχουν δουλέψει, κόστος εκατομμυρίων. Δεν έχω μέχρι στιγμής επίσημη ενημέρωση, η εισήγησή μας ήταν να μην ακυρωθούν. Ωστόσο δεν θα πάρω και την ευθύνη να πάω αντίθετα στις αποφάσεις της κεντρικής διοίκησης.

Ιδιαίτερα προβληματισμένος εμφανίστηκε και ο δήμαρχος Ξάνθης, Εμμανουήλ Τσελέπης, ο οποίος έκανε λόγο για «βόμβα» στην οικονομία τόσο της Ξάνθης όσο της Καβάλας και της Χρυσούπολης. 

Σε ανακοίνωσή του ο δήμος Πειραιά αναφέρει πως «δεν θα πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες αποκριάτικες εκδηλώσεις του δήμου έως και την Καθαρά Δευτέρα», μετά την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, αλλά και τη σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής για τη ματαίωση όλων των αποκριάτικων εκδηλώσεων.

Επίσης η δήμαρχος κεντρικής Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου δηλώσε πως οι καρναβαλίστικες εκδηλώσεις στην Κέρκυρα δεν θα πραγματοποιηθούν.
 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα