Χωρίς τελετή η παράδοση-παραλαβή στο Μακεδονίας - Θράκης λόγω Χαλκιδικής

Χωρίς τελετή η παράδοση-παραλαβή στο Μακεδονίας - Θράκης λόγω Χαλκιδικής

Στη σκιά της φονικής Θεομηνίας στη Χαλκιδική πραγματοποιήθηκε η παράδοση-παραλαβή στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου, όπου, χωρίς το τελετουργικό και την παρουσία κόσμου, ο νέος υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου παρέλαβε από την απερχόμενη Ελευθερία Χατζηγεωργίου.

Από τη Χαλκιδική, όπου βρίσκονταν από τα ξημερώματα, οι κ.κ. Θεοδωρικάκος και Καράογλου μετέβησαν στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης κι ενώ ήταν σε συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία με τους ευρισκόμενους στον τόπο της τραγωδίας.

«Είναι μια δύσκολη μέρα για τη Χαλκιδική και τη Βόρεια Ελλάδα. Εχουν υπάρξει εκτεταμένες ζημιές και προβλήματα σε τρεις δήμους της Χαλκιδικής και, δυστυχώς, έχουν χάσει τη ζωή έξι συνάνθρωποι μας, από την απίστευτη καταστροφή χθες τη νύχτα», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός και συνέχισε: «Βρισκόμαστε εκεί από τα ξημερώματα μαζί με τον κ. Καράογλου, τον υπουργό Υποδομών κ. Καραμανλή, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδη σε απόλυτη συνεργασία με τους δήμους και με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, υπό τον κ. Τζιτζικώστα, για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση. Γι αυτό το λόγο και η σημερινή διαδικασία παράδοσης-παραλαβής γίνεται τελείως σύντομα και τυπικά, προκειμένου να μπορέσει ο κ. Καράαογλου να ξεκινήσει τη δουλειά, θα έχουμε τις επόμενες μέρες το περιθώριο να μιλήσουμε για τα υπόλοιπα θέματα».

«Μετά από μια μεγάλη τραγωδία στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Χαλκιδική η διαδικασία εδώ δεν μπορεί να είναι όπως θα έπρεπε να είναι, δηλαδή μια διαδικασία διαφορετική από είναι σήμερα», είπε η κ. Χατζηγεωργίου και πρόσθεσε: «Θρηνούμε έξι θύματα και η κατάσταση ακόμα στη Χαλκιδική είναι δύσκολη. Ενημερώθηκα κι εγώ από τον κ. Θεοδωρικάκο και τον κ. Καράογλου για το τι συμβαίνει στην περιοχή. Θα έχουμε τη δυνατότητα και σήμερα αλλά και τις επόμενες μέρες να ενημερώσω τον κ. Καράογλου για το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Έχουν γίνει πολλά πράγματα, κάποια τα γνωρίζουν, κάποια θα έχουμε τη δυνατότητα να τα πούμε και το επόμενο διάστημα. Εύχομαι πραγματικά μέσα από την καρδιά μου υγεία, καλή δύναμη και καλό κουράγιο στο έργο στο ΥΜΑΘ γιατί είναι ένα σημαντικό υπουργείο και για τη Θεσσαλονίκη και για τη Βόρεια Ελλάδα».

Έτοιμος να ξεκινήσει δουλειά από σήμερα δήλωσε ο κ. Καράογλου ο οποίος απηύθυνε πρόταση συνεργασίας προς όλες τις πλευρές, λέγοντας πως είναι άνθρωπος χαμηλών τόνων, μετριοπαθής, συναινετικός και συνεργάσιμος.

«Σε μια δύσκολη μέρα όπου θρηνούμε έξι αθώα θύματα, έξι ανθρώπους οι οποίοι ήρθαν για διακοπές και έχασαν τη ζωή τους από την απρόβλεπτη Θεομηνία, όπως καταλαβαίνετε δεν ήταν δυνατό να κάνουμε επίσημη τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Γι αυτό το λόγο η σχετική τελετή ακυρώθηκε και βρισκόμαστε εδώ για το τυπικό», είπε ο κ. Καράογλου.

«Από σήμερα κιόλας ξεκινάμε δουλειά. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι μια κυβέρνηση αυξημένων προσδοκιών από τον ελληνικό λαό και θα προσπαθήσουμε, καταθέτοντας την κάθε ικμάδα της δύναμης μας για να βοηθήσουμε να πετύχουμε ώστε ο τόπος να πάει μπροστά, να αντιμετωπίσουμε όσο περισσότερο και όσο καλύτερα γίνεται τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή μας, η Μακεδονία και η Θράκη και η Ελλάδα γενικότερα», σημείωσε.

Υπενθύμισε ότι πριν από πέντε χρόνια είχε διατελέσει για δύο χρόνια υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης και άρα, όπως είπε, επιστρέφει σε "γνώριμα λημέρια", γνωρίζει τους ανθρώπους, τους χώρους και τα προβλήματα και θα καταβάλει κάθε προσπάθεια, σε συνεργασία με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο, για την αντιμετώπιση τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ