Αικ. Σακελλαροπούλου: Βράβευσε τους νικητές του διαγωνισμού «Καλύτερη Μαθηματική Εικονική Επιχείρηση 2020»

Αικ. Σακελλαροπούλου: Βράβευσε τους νικητές του διαγωνισμού «Καλύτερη Μαθηματική Εικονική Επιχείρηση 2020»

«Βλέπω ότι αυτά τα παιδιά στο μέλλον θα πάνε τον τόπο πιο μπροστά», τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατία Κατερίνα Σακελλαροπούλου βραβεύοντας τους φετινούς νικητές του διαγωνισμού για την «Καλύτερη Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2020», του προγράμματος Junior Achievement Greece.

Σε μια τελετή που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, η κ. Σακελλαροπούλου, απένειμε το πρώτο βραβείο στην μαθητική επιχείρηση ΕCO-WAVE του Aριστοτελείου Κολλεγίου Θεσσαλονίκης και δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένη από την πρωτοβουλία και την ευρηματικότητα που αναπτύσσουν τα παιδιά.

Όπως ανέφερε «σε αυτήν την πολύ δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε όλοι, αντλώ ελπίδα από τους μαθητές και τους καθηγητές τους, γιατί είμαι βέβαιη ότι πίσω από κάθε σημαντικό επίτευγμα της μαθητικής κοινότητας κρύβονται πάντα εμπνευσμένοι δάσκαλοι» και συμπλήρωσε: «έχω συγκινηθεί ιδιαίτερα από την πρωτοβουλία και την ευρηματικότητα που αναπτύσσουν τα παιδιά και όλα αυτά τα ταλέντα που χουν αναδειχθεί».

Όπως ανέφερε, μέσω της πρωτοβουλίας του Junior Achievement Greece, «τα παιδιά αναπτύσσουν όλες αυτές τις ικανότητες και την πρωτοβουλία να σταθμίζουν, να παίρνουν αποφάσεις να εντοπίζουν προβλήματα και να δίνουν λύσεις να έχουν ευρηματικές ιδέες για την επιχειρηματικότητα, την υγιή επιχειρηματικότητα, που σέβεται, που έχει αξιακούς κώδικες, που σέβεται το περιβάλλον» και προσέθεσε ότι «με τον τρόπο αυτό μπορούμε να είμαστε πολύ αισιόδοξοι ότι τα παιδιά θα μπορέσουν έτσι και τον εαυτό τους να βελτιώσουν, να συνεχίσουν στη συνεργασία, να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και τελικά στο μέλλον να πάνε τον τόπο πιο μπροστά».

Παράλληλα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τη χαρά της διότι οι επιχειρηματικές λύσεις που προτάθηκαν από όλα τα σχολεία έχουν να κάνουν με την ενίσχυση των αδυνάμων, την προστασία του περιβάλλοντος και την ενίσχυση του εθελοντισμού και ευχήθηκε στους μαθητές και τις μαθήτριες που διακρίθηκαν καλή επιτυχία στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό του JA Europe τον ερχόμενο Ιούλιο.

«Γι’ αυτό θα ήθελα πραγματικά να συγχαρώ όλους για την πρωτοβουλία και το Junior Achievement Greece, την υπουργό, το υπουργείο Παιδείας που αντιλαμβάνομαι ότι τώρα ενισχύει και τα εκπαιδευτικά προγράμματα πάνω στα θέματα αυτά και συγκεκριμένα να μπουν μαθήματα πάνω στα προγράμματα τα σχολικά και φυσικά όλα τα παιδιά που συμμετέχουν, τις οικογένειές τους και τους δασκάλους τους», κατέληξε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.