Αίγυπτος: Αγγίζουν τους 1.200 οι νεκροί από την πανδημία

Αίγυπτος: Αγγίζουν τους 1.200 οι νεκροί από την πανδημία

Με 32 ακόμη ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές της Covid-19, ο συνολικός αριθμός των θανάτων από τον κορονοϊό στην Αίγυπτο έφτασε τους 1.198

Παράλληλα, με 1.497 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, ο συνολικός τους αριθμός στην Αίγυπτο έφτασε στις 32.612.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, το Κάιρο και η περιοχή της Καλιουμπέια, που συνορεύει βόρεια με την αιγυπτιακή πρωτεύουσα, έχουν πληγεί περισσότερο από κάθε άλλη περιοχή στη χώρα αναφορικά με τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα.

Τέλος, από τα νοσοκομεία αναφοράς έχουν εξέλθει 8.538 άνθρωποι ενώ συνολικά 9.603 παρουσιάζονται αρνητικοί στον νέο κορονοϊό.

58 επαγγελματίες του τομέα της υγείας έχουν καταλήξει από επιπλοκές του κορονοϊού

Βαρύ είναι το τίμημα που πληρώνει ο ιατρικός κλάδος στην Αίγυπτο, καθώς οι επιπλοκές του κορονοϊού έχουν οδηγήσει μέχρι σήμερα σε θάνατο 58 επαγγελματίες του υγειονομικού τομέα.

Το γεγονός αποκάλυψε με δηλώσεις του στην εφημερίδα Daily News Egypt το μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου της χώρας Δρ Ιμπραήμ Ελ Ζάγιετ, επισημαίνοντας ότι μόνο την τελευταία εβδομάδα δέκα γιατροί πέθαναν αφού μολύνθηκαν από τον κορονοϊό, ανεβάζοντας σύμφωνα με τον ίδιο τον συνολικό αριθμό των γιατρών που υπέκυψαν στην ασθένεια σε 46, με συνολικά 400 τουλάχιστον γιατρούς να έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό.

Ο Αιγύπτιος γιατρός κάνει επίσης λόγο για τον θάνατο δέκα νοσοκόμων από την Covid-1, καθώς και δύο εργαζομένων σε ασθενοφόρα, ενώ άλλοι εκατό συνάδελφοί τους έχουν μολυνθεί από τον ιό.

AP Photo/Nariman El-Mofty