Αγωγές κατά τουριστικού θερέτρου της Αυστρίας λόγω του κορονοϊού

Αγωγές κατά τουριστικού θερέτρου της Αυστρίας λόγω του κορονοϊού

Μαζική αγωγή κατά των αρχών της Αυστρίας ετοιμάζονται να καταθέσουν εκατοντάδες εκδρομείς από διάφορες χώρες -από το Ισραήλ μέχρι τη Σιγκαπούρη- οι οποίοι μολύνθηκαν με κορονοϊό σε χειμερινό θέρετρο της χώρας. 

Η  αγωγή, που οργανώνεται από Αυστριακό Συνδέσμο Προστασίας Καταναλωτών (VSV), αφορά στο ότι «οι τοπικές αρχές άργησαν πολύ να προειδοποιήσουν τον κόσμο και να κλείσουν τα ξενοδοχεία και τα μπαρ τους, για οικονομικούς λόγους». 

Το χωριό Ισγκλ το επονομαζόμενο «η Ίμπιζα των Άλπεων», είναι δημοφιλής προορισμός των σκιέρ. Σήμερα πλέον οι αρχές θεωρούν ότι από εκεί ξεκίνησε στο τέλος του Φεβρουαρίου η διασπορά της επιδημίας Covid-19 στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Ο πρώτος συναγερμός σήμανε την 1η Μαρτίου, όταν οι ισλανδικές αρχές διαπίστωσαν ότι 15 επιβάτες πτήσης από το Μόναχο είχαν προσβληθεί από τον ιό. Οι 14 είχαν διαμείνει προηγουμένως στο αυστριακό χωριό. Η Βιέννη δεν έλαβε τότε το μήνυμα του Ρέικιαβικ.

Οι Νορβηγικές υγειονομικές αρχές έχουν επίσης ιχνηλατήσει πολλές εκατοντάδες κρούσματα συνδεόμενα ευθέως με το εν λόγω μέρος. Η Νορβηγία ανακοίνωσε ότι η μόλυνση του 40% των άνω των 1.400 κρουσμάτων στην χώρα σημειώθηκε στην Αυστρία. Από αυτή την εστία έφυγαν επίσης άνθρωποι που είχαν μολυνθεί προς τη Σουηδία, τη Γερμανία, ακόμη και τον Καναδά. Όλοι οι σταθμοί σκι της Αυστρίας επέσπευσαν το τέλος της χειμερινής σεζόν.