ΓΔ: 914,86 3,44 (0,38 %)

Τζίρος: 34,75 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2013η
Πέμπτη, 6 Μαΐου 2021

ΓΔ: 914,86 3,44 (0,38 %)

Τζίρος: 34,75 εκατ. €   RT

Αφγανιστάν: Συνεχίζονται οι δολοφονίες και οι βομβιστικές επιθέσεις

Αφγανιστάν: Συνεχίζονται οι δολοφονίες και οι βομβιστικές επιθέσεις

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της αφγανικής αστυνομίας, τέσσερις εργαζόμενοι στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης του Αφγανιστάν δολοφονήθηκαν σήμερα στην Καμπούλ και ένας ακόμη άνθρωπος τραυματίστηκε σε ξεχωριστή βομβιστική επίθεση εναντίον υπουργικού οχήματος.

Πιο συγκεκριμένα, ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον ενός οχήματος που μετέφερε εργαζόμενους στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, δήλωσε ο Φερντάους Φαραμάρζ εκπρόσωπος της αστυνομίας της αφγανικής πρωτεύουσας. Εκπρόσωπος του υπουργείου δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι αυτοί πήγαιναν στην επαρχία Μαϊντάν Ουαρντάκ στο κεντρικό Αφγανιστάν όταν οι ένοπλοι σταμάτησαν το όχημα στο οποίο επέβαιναν και τους σκότωσαν.

Ένας ακόμη άνθρωπος τραυματίστηκε σε βομβιστική επίθεση εναντίον οχήματος του υπουργείου Εξωτερικών, επίσης στην Καμπούλ, σημείωσε ο Φαραμάρζ.

Σημειώνεται ότι τους τελευταίους μήνες σημειώνονται στην Καμπούλ σχεδόν καθημερινά επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων, πολιτικών, θρησκευτικών ηγετών, υπέρμαχων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δικαστών.

Αν και το Ισλαμικό Κράτος αναλαμβάνει την ευθύνη για κάποιες από τις επιθέσεις που έχουν σκορπίσει χάος και τρόμο στο Αφγανιστάν, Καμπούλ και Ουάσινγκτον τις αποδίδουν στους Ταλιμπάν.

Στο Αφγανιστάν παρατηρείται αναζωπύρωση της βίας εδώ και μερικούς μήνες, παρά την έναρξη τον Σεπτέμβριο στην Ντόχα ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ της αφγανικής κυβέρνησης και των Ταλιμπάν για τον τερματισμό δύο δεκαετιών συγκρούσεων, οι οποίες ωστόσο δεν έχουν αποφέρει αποτελέσματα μέχρι στιγμής.

Η κατάσταση στη χώρα ώθησε την κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να ανακοινώσει ότι θα επανεξετάσει τη συμφωνία που υπεγράφη με τους αντάρτες τον Φεβρουάριο του 2020, η οποία προβλέπει την απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν ως τον Μάιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ