Αδ. Γεωργιάδης: Σύντομα στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση των λαϊκών αγορών

Αδ. Γεωργιάδης: Σύντομα στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση των λαϊκών αγορών

Στην ανάγκη συνεργασίας όλων των φορέων της Πολιτείας με τους ανθρώπους των λαϊκών αγορών, προκειμένου ο θεσμός να αναβαθμιστεί ακόμα περισσότερο, επισημαίνοντας ότι η Πολιτεία στο επικείμενο νομοσχέδιο επιλύει χρόνια ζητήματα που αποτελούσαν τροχοπέδη για την ανάπτυξη του θεσμού, αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης κατά τη συνάντησή του με τα μέλη της Παναττικής Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΣΠΛΑ ο υπουργός  Ανάπτυξης και ο γενικός γραμματείας Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης, κατά την επίσκεψή τους στα γραφεία της ομοσπονδίας, επισήμανε την υπεύθυνη στάση των μελών ώστε να εφαρμόζονται απαρέγκλιτα τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του covid-19.

Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο διαλόγου μεταξύ των δύο πλευρών, αλλά και στη διαρκή ενίσχυση της συνεργασίας των επαγγελματιών πωλητών με το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «ο υπουργός και ο γενικός γραμματέας ενημερώθηκαν από τον πρόεδρο της ΠΟΣΠΛΑ Δημήτρη Μουλιάτο, για την στάση της ομοσπονδίας ώστε να εφαρμόζονται απαρέγκλιτα τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του covid-19 και ο κ. Γεωργιάδης εξήρε στο πρόσωπο των μελών της ΠΟΣΠΛΑ, το σύνολο των επαγγελματιών πωλητών, για την αδιάκοπη και αθόρυβη, όπως τη χαρακτήρισε, προσφορά τους σε κάθε γειτονιά της Αθήνας, κυρίως απέναντι στις πιο ευάλωτες και κοινωνικά ασθενέστερες ομάδων συμπολιτών μας». 

Από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης, όπως γνωστοποιείται στη σχετική ανακοίνωση, δήλωσε ότι αυτό που προκύπτει από τους συνεχείς ελέγχους και στις λαϊκές αγορές, είναι πως η πλειονότητα των επαγγελματιών πωλητών εφαρμόζει τα μέτρα που έχουν θεσπιστεί από την Πολιτεία για την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.

Με τη σειρά του, ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΛΑ, Δημήτρης Μουλιάτος, τόνισε τη σημασία που έχουν για τους ανθρώπους των λαϊκών αγορών, οι δράσεις τις οποίες αναλαμβάνει η σημερινή ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, προκειμένου να επιλυθούν ζητήματα που για δεκαετίες ταλάνιζαν το θεσμό των λαϊκών αγορών. Δεν παρέλειψε πάντως να αναφερθεί και στον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, αφού κι εκείνος είναι σε ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με την ΠΟΣΠΛΑ για ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του.