Αδ. Γεωργιάδης για Τουρκία: Θα θέσουμε θέμα κυρώσεων στην Σύνοδο Κορυφής

Αδ. Γεωργιάδης για Τουρκία: Θα θέσουμε θέμα κυρώσεων στην Σύνοδο Κορυφής

Το γεγονός πως η ελληνική πλευρά θα θέσει το ζήτημα της επιβολής κυρώσεων προς την Τουρκία στην προσεχή Σύνοδο Κορυφής (15 -16 Οκτωβρίου) προανήγγειλε ο Άδωνις Γεωργιάδης, επισημαίνοντας παράλληλα πως οι ενέργειες της γειτονικής χώρας τόσο στην Μεσόγειο όσο και στην Κύπρο έχουν ως σκοπό να τορπιλίσουν τον διάλογο.

Πιο αναλυτικά, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε πως «ποτέ δεν πιστέψαμε την αξιοπιστία των Τούρκων και του Ερντογάν» ενώ πρόσθεσε πως «μετά από την απόφαση του Συμβουλίου Κορυφής η οποία ήταν προφανώς καλή απόφαση για την Ελλάδα και την Κύπρο και προκάλεσε την οργή της Τουρκίας, ο Ερντογάν έκανε την κίνησή του στα Βαρώσια και την Αμμόχωστο άρα ήδη είχαν δείξει τις προθέσεις τους και ότι είχαν απογοητευτεί από την απόφαση του Συμβουλίου Κορυφής και είχαν σκοπό να τορπιλίσουν τον διάλογο».  

Παράλληλα, ο κ Γεωργιάδης τόνισε πωςμε τις τελευταίες του κινήσεις του (μεταξύ αυτών το Oruc Reis στο Καστελόριζο) ο Ερντογάν έχει εκθέσει την Μέρκελ. «Για αυτό ακυρώθηκε το ταξίδι του ΥΠΕΞ Γερμανίας στην Άγκυρα, διπλωματικά είναι πρωτοφανές ένα ταξίδι που έχει ανακοινωθεί να ακυρώνεται που δείχνει την έντονη ενόχληση της Γερμανίας προς την Τουρκία» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε πως καμία προσβολή της ελληνικής κυριαρχίας δεν θα μείνει αναπάντητη και πως θα είναι αποτυχία της Ευρώπης αν δεν δώσει απάντηση στον Ερντογάν.