Α. Μέρκελ: «Σημάδια ελπίδας» οι αριθμοί των κρουσμάτων στη Γερμανία

Α. Μέρκελ: «Σημάδια ελπίδας» οι αριθμοί των κρουσμάτων στη Γερμανία

Για σημάδια ελπίδας αναφορικά με τον αριθμό των κρουσμάτων στην Γερμανία έκανε λόγο σήμερα η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά της ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδας των Καθολικών που αρχίζει τη Δευτέρα, καλώντας τους πολίτες να τηρήσουν και κατά εορταστική περίοδο τους επιβληθέντες περιορισμούς.

«Είναι αλήθεια πως οι πρόσφατοι αριθμοί του Ινστιτούτου Κος, όσο αυξημένοι κι αν είναι, φέρνουν με μεγάλη σύνεση, σημάδια ελπίδας» ανέφερε η Καγκελάριος, προσθέτοντας παράλληλα ότι είναι πολύ νωρίς να υπάρξει χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων και να επανέλθει η ζωή στους φυσιολογικούς της ρυθμούς.

«Είμαι καλά, αλλά 14 ημέρες στο σπίτι, 14 ημέρες με μοναδική επαφή με τον έξω κόσμο μέσω τηλεφώνου και διαδικτύου… δεν ήταν εύκολο», είπε η Καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ στο μήνυμά της, συμπληρώνοντας ότι «Αυτό το Πάσχα θα είναι εντελώς διαφορετικό από τα προηγούμενα. Ξέρω ότι για εκατομμύρια Χριστιανούς το Πάσχα είναι μια περίοδος κατά την οποία πηγαίνουν στην εκκλησία, άλλοι πηγαίνουν περιπάτους, διακοπές. Σας ζητώ να μην πάτε πουθενά - ούτε σε ένα κοντινό χωριό», τονίζει η Καγκελάριος και επαναλαμβάνει ότι δεν είναι ακόμη σε θέση να ανακοινώσει πότε θα ανακληθούν τα μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊού. «Κάτι τέτοιο θα ήταν ανεύθυνο», λέει χαρακτηριστικά.

Η κυρία Μέρκελ, η οποία επέστρεψε σήμερα στην Καγκελαρία έπειτα από δύο εβδομάδες προληπτικής καραντίνας στο σπίτι, επειδή είχε συναντήσει τον γιατρό της, ο οποίος κατόπιν βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, επισημαίνει για μια ακόμη φορά ότι είναι σημαντικό να συνεχιστεί η εφαρμογή των μέτρων: «Σας παρακαλώ να το πάρετε σοβαρά. Ακόμη και κοντινά ταξίδια, εντός Γερμανίας, σε μια λίμνη ή στα βουνά, φέτος δεν μπορούν να γίνουν. Ακόμη και ένας πασχαλινός περίπατος πρέπει να γίνει τηρώντας τους κανόνες που ισχύουν για όλους. Μόνο με τα μέλη της οικογένειας που ζουν κάτω από την ίδια στέγη ή με ένα ακόμη άτομο», σημειώνει η Καγκελάριος.