Α. Φιορεντίνος (τομεάρχης τουρισμού ΝΔ): Η Ελλάδα μπορεί να γίνει ιδανικός τουριστικός προορισμός

Α. Φιορεντίνος (τομεάρχης τουρισμού ΝΔ): Η Ελλάδα μπορεί να γίνει ιδανικός τουριστικός προορισμός

Τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα μπορεί να αποδείξει ότι είναι ο ιδανικός τουριστικός προορισμός εκφράζει ο Τομεάρχης Τουρισμού της ΝΔ Ανδρέας Φιορεντίνος επισημαίνοντας πως φέτος μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για την τουριστική περίοδο μετά την αποδοχή και της πρότασης του Κυριάκου Μητσοτάκη για το Πράσινο Πιστοποιητικό που διευκολύνει τις μετακινήσεις.

Με αφορμή το άνοιγμα του Τουρισμού ο Ανδρέας Φιορεντίνος αναφέρει το εξής:

«Το Υπουργείο Τουρισμού έχοντας καταρτίσει ένα ολιστικό σχέδιο για την προστασία των προορισμών, των τουριστών, των εργαζομένων και όλων των εμπλεκόμενων, προσκαλεί όλον τον κόσμο να έρθει στην Ελλάδα και αναδεικνύει την ποιότητα αλλά και την ασφάλεια του τουριστικού προορισμού Ελλάδα.

Εφέτος έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι για την τουριστική περίοδο. Η πρόταση του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για το Πράσινο Πιστοποιητικό, ένα νομικά δεσμευτικό εργαλείο που εδράζεται στο Κοινοτικό Δίκαιο και διευκολύνει τις μετακινήσεις, έγινε αποδεκτή από τους εταίρους μας.

Το μήνυμα του ΕΟΤ έχει σαφήνεια, είναι απλό, άμεσο και ειλικρινές. Η Ελλάδα μπορεί να αποδείξει ότι είναι ο ιδανικός τουριστικός προορισμός: ανθρωποκεντρικός και ανθεκτικός που διαθέτει όλα τα προαπαιτούμενα για να καταστεί παράδειγμα βιωσιμότητάς. Σε αυτό συμβάλουν οι νέες τάσεις που θέλουν τον τουρίστα μέλος της κοινότητας την οποία επισκέπτεται.

Η ανθρωπογεωγραφία μας, η νησιωτικότητά μας, οι παραδοσιακές καλλιέργειες και το κυριότερο, οι ίδιοι οι άνθρωποι της που διατηρούν ζωντανές τις παραδόσεις και τα ιδιαίτερα στοιχεία του κάθε τόπου διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο.

Είναι κοινή παραδοχή ότι ο Τουρισμός δεν ευδοκιμεί όταν υπάρχουν αντιπαραθέσεις. Τώρα είναι η καταλληλότερη στιγμή να βρεθούμε ενωμένοι και να δουλέψουμε με γνώμονα το κοινό συμφέρον».