Wall Street: Κέρδη 460 μονάδων ο Dow με ώθηση από την τεχνολογία

Wall Street: Κέρδη 460 μονάδων ο Dow με ώθηση από την τεχνολογία

Σε θετικό έδαφος με ισχυρά κέρδη ξεκίνησε την εβδομάδα η αμερικανική αγορά, με τον βιομηχανικό δείκτη να πραγματοποιεί άνοδο 460 μονάδων και τον Nasdaq να σημειώνει νέο ιστορικό υψηλό μετά από ράλι κυρίως στις μετοχές των κολοσσών της τεχνολογίας.

Συγκεκριμένα ο Dow Jones έκλεισε με κέρδη 1,78% ή 460 μονάδων στις 26.287 μονάδες συμπληρώνοντας την πέμπτη διαδοχική του κερδοφόρα συνεδρίασή του, ο διευρυμένος δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε κατά 1,6% στις 3.179 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε άνοδο 2,21% κλείνοντας στις 10.433 μονάδες.

Παρά το γεγονός ότι τα κρούσματα κορονοϊού συνεχίζουν να αυξάνονται παγκοσμίως, οι επενδυτές δεν φαίνεται να επηρεάζονται αρνητικά με τους δείκτες στην Ασία να πραγματοποιούν ράλι. Χαρακτηριστική ήταν η επίδοση του κινεζικού Shanghai με κέρδη άνω που έκλεισε στο υψηλότερο επίπεδο από το 2018.

Επιπλέον ώθηση στην επενδυτική διάθεση έδωσε το γεγονός ότι ο  Γουόρεν Μπάφετ και η εταιρεία του Berkshire Hathaway συμφώνησαν να αποκτήσουν αγωγούς φυσικού αερίου και ενεργητικό αποθήκευσης ενέργειας από την Dominion Energy σε ένα deal αξίας σχεδόν 10 δισ. δολαρίων.

Στις εταιρικές αποδόσεις, οδηγοί στα κέρδη της ημέρας ήταν οι τεχνολογικοί κολοσσοί, με τις Apple, Amazon, Microsoft και Alphabet να ενισχύονται όλες άνω του 2%, ενώ ο τίτλος της Amazon έσπασε για πρώτη φορά το φράγμα των 3.000 δολαρίων και εκείνος της Netflix σημείωσε επίσης ιστορικό υψηλό.