Wall Street: Κέρδη 150 μονάδων για τον Dow Jones

Wall Street: Κέρδη 150 μονάδων για τον Dow Jones

Μικρά κέρδη κατέγραψαν στη σημερινή συνεδρίαση οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street με τους επενδυτές να μην επηρεάζονται με τα μακροοικονομικά στοιχεία που δημοσιεύτηκαν σήμερα και δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες τους. 

Συγκεκριμένα, στη βασική είδηση της ημέρας, τα στοιχεία για το ΑΕΠ που δημοσιεύθηκαν σήμερα έδειξαν σημαντική αύξηση με ρυθμό 6,5% στο δεύτερο τρίμηνο, η οποία όμως ήταν κατά πολύ χαμηλότερη από τις εκτιμήσεις αναλυτών σε έρευνα του Dow Jones, οι οποίοι ανέμεναν ένα ρυθμό ανάπτυξης της τάξεως του 8,4%.

Παράλληλα όμως, οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα υποχώρησαν κατά 24.000 σε σχέση με την εβδομάδα  με τους αναλυτές στα ξένα πρακτορεία να σημειώνουν ότι και οι δύο αυτές εξελίξεις  επιβεβαιώνουν πλήρως τη στάση της Fed και του διοικητή της Τζερόμ Πάουελ, ο οποίος στις δηλώσεις του χτες αφότου η Τράπεζα διατήρησε αμετάβλητη την πολιτική της, υπογράμμισε για ακόμα μία φορά ότι η οικονομία κάνει μεν βήματα προς τους στόχους που έχουν τεθεί αλλά απέχει πολύ ακόμα για να τους πετύχει.

Στη λήξη της συνεδρίασης, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,44% ή 153 μονάδες στις 35.084 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq κέρδισε 0,11% στις 14.778 μονάδες. Ο S&P 500 ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στις 4.419 μονάδες καταγράφοντας κέρδη 0,42% ή 18 μονάδων. 

Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, που συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, η PayPal και η Facebook προειδοποίησαν για σημαντική μείωση του ρυθμού ανάπτυξής τους και βλέπουν τους τίτλους τους να σημειώνουν μεγάλες απώλειες 5% και 4% αντίστοιχα.