Το Ντουμπάι υπόσχεται 40.000 νέες θέσεις εργασίας στο metaverse
Τεχνολογία

Το Ντουμπάι υπόσχεται 40.000 νέες θέσεις εργασίας στο metaverse

Ένας από τους κορυφαίους κόμβους κρυπτονομισμάτων στη Μέση Ανατολή, το εμιράτο του Ντουμπάι, λανσάρει τη στρατηγική του «Dubai Metaverse» που στοχεύει να μετατρέψει το εμιράτο, σε μία από τις 10 κορυφαίες οικονομίες στο μετασύμπαν. Η στρατηγική προωθεί τις φιλοδοξίες του Ντουμπάι να υποστηρίξει περισσότερες από 40.000 ψηφιακές θέσεις εργασίας έως το 2030.

Ο σεΐχης του Ντουμπάι, Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ θέλει να μετατρέψει το εμιράτο σε παγκόσμια τεχνολογική πρωτεύουσα, εστιάζοντας κυρίως στην τεχνητή νοημοσύνη (AI) και στο Web3. Η στρατηγική του με την ονομασία Dubai Metaverse συμβαδίζει με τους στόχους της στρατηγικής Τεχνητής Νοημοσύνης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Η στρατηγική θα περιλαμβάνει συνεργασίες έρευνας και ανάπτυξης (R&D) για την ενίσχυση της οικονομικής συνεισφοράς του metaverse, τη χρήση επιταχυντών και θερμοκοιτίδων για την προσέλκυση εταιρειών και έργων από το εξωτερικό και την παροχή υποστήριξης στην εκπαίδευση στο μετασύμπαν που απευθύνεται σε προγραμματιστές, δημιουργούς περιεχομένου και χρήστες ψηφιακών πλατφορμών.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως μεταδίδει το cointelegraph, υπόσχεται να δημιουργηθούν νέα μοντέλα εργασίας στον τουρισμό, την εκπαίδευση, το λιανικό εμπόριο, την εξ αποστάσεως εργασία, την υγειονομική περίθαλψη και τον νομικό κλάδο. Οι βασικοί πυλώνες λέγεται ότι είναι η επαυξημένη πραγματικότητα (AR), η εικονική πραγματικότητα (VR), η μικτή πραγματικότητα και τα ψηφιακά δίδυμα (digital twins) - μια εικονική αναπαράσταση ενός αντικειμένου ή συστήματος-.

To Dubai Metaverse στηρίζει την προώθηση της πλήρους ανάπτυξης δικτύων 5G για τη συλλογή, αποθήκευση και επεξεργασία δεδομένων τοπικά μέσω έξυπνων συσκευών και τοπικών δικτύων αντί του cloud.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το VR και το AR έχουν δημιουργήσει 6.700 θέσεις εργασίας και έχουν συνεισφέρει 500 εκατομμύρια δολάρια στην οικονομία των ΗΑΕ. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η αξία του επιχειρηματικού κεφαλαίου και της χρηματοδότησης ιδιωτικών κεφαλαίων στο metaverse έφτασε τα 13 δισ. δολάρια το 2021, ενώ οι πωλήσεις ακινήτων στο metaverse ξεπέρασαν τα 500 εκατ. δολάρια πέρυσι.

Διαβάστε ακόμα:

Metaverse: 4.500 ταξιδιώτες στην «άλλη πλευρά» της ψηφιακής γης