8ος χρόνος, ημέρα 2434η
Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2022

Τι ξέρουμε για το κρυπτονόμισμα που θα λανσάρει η Revolut

Τι ξέρουμε για το κρυπτονόμισμα που θα λανσάρει η Revolut
Shutterstock

Σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Revolut, Nik Storonsky, στο The Block, έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το φημολογούμενο «Revcoin» και το ρόλο που αυτό θα έχει στη δημοφιλή ψηφιακή τράπεζα και πώς αυτό θα ενέχει μια μορφή διαπραγματευόμενης εμπιστοσύνης των καταναλωτών στη Revolut.

Αρχικά, ο Storonsky σχεδιάζει να λανσάρει ένα ψηφιακό πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων της Revolut για το δίκτυο Ethereum, με μακροπρόθεσμο στόχο το ψηφιακό πορτοφόλι να υποστηρίζει πολλά δίκτυα blockchain. Σε αυτό το ψηφιακό πορτοφόλι οι επενδυτές θα διαχειρίζονται τα ψηφιακά κλειδιά τους και θα είναι υπεύθυνοι για τη σωστή αποθήκευση τους. Αυτή τη στιγμή η τράπεζα έχει περισσότερα από 100 στελέχη που ασχολούνται άμεσα με τα κρυπτονομίσματα.

Το κρυπτονόμισμα που θα λανσάρει η ψηφιακή τράπεζα Revolut θα έχει ως στόχο να ανταμείψει τους πελάτες για την αφοσίωσή τους. Ο Storonsky δήλωσε ότι το φημολογούμενο διακριτικό , το οποίο κάποιοι έχουν ονομάσει «Revcoin», θα λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο με τα προγράμματα Air Miles των αεροπορικών εταιρειών, όπου οι χρήστες κερδίζουν ανταμοιβές με βάση τη συχνότητα που χρησιμοποιούν την υπηρεσία.

Η Revolut προσφέρει προς το παρόν στους πελάτες μόνο την επιλογή να φιλοξενήσουν τα κρυπτονομίσματα σε ένα πορτοφόλι που διαχειρίζονται θεματοφυλακές, όπου τα ιδιωτικά κλειδιά διαχειρίζονται τρίτοι. Αυτή τη στιγμή η ψηφιακή τράπεζα με έδρα τη Λιθουανία, επιτρέπει μόνο την ανάληψη bitcoin, ενώ όλα τα άλλα κρυπτονομίσματα στην πλατφόρμα πρέπει να πωληθούν και δεν υπάρχει η δυνατότητα ανάληψης τους σε ιδιωτικό πορτοφόλι. Ο Storonsky επιβεβαίωσε προηγούμενες αναφορές ότι η ψηφιακή τράπεζα θα προσθέσει σύντομα υπηρεσίες staking με σκοπό την επιβράβευση με επιτόκιο, καταθέσεις και αναλήψεις για τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα που υποστηρίζει, αλλά και δανεισμό των κρυπτονομισμάτων. Αυτή τη στιγμή η νεοτράπεζα υποστηρίζει τη διαπραγμάτευση περισσότερων από 60 κρυπτονομισμάτων.

Ωστόσο, ο μέχρι πρόσφατα επικεφαλής του τμήματος κρυπτονομισμάτων της Revolut αποχώρησε από την εταιρεία σε λιγότερο από έξι μήνες. Ο Jean Meyer εντάχθηκε στη neobank τον περασμένο Σεπτέμβριο ως μέρος της πρώτης εξαγοράς από τη Revolut της start-up Wanted, που δραστηριοποιούνταν στην αγορά εύρεσης εργασίας.

Το ψηφιακό πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων θα λειτουργεί τόσο ως ξεχωριστή αυτόνομη εφαρμογή, όσο και ως ενότητα εντός της εφαρμογής Revolut. Στην εφαρμογή ήδη έχει προστεθεί πληθώρα λειτουργιών από ασφάλιση κατοικίδιων ζώων ,έως κρατήσεις ξενοδοχείων…

Αντίστοιχα, υπάρχουν σχέδια για προσθήκη υποστήριξης για Non-Fungible Tokens (NFT, αλλά αυτή τη στιγμή δεν αποτελεί προτεραιότητα σύμφωνα με τον ιδρυτή της Revolut.

Δίνοντας περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς θα λειτουργεί το πορτοφόλι, ο ιδρυτής της Revolut είπε ότι θα λειτουργεί παρόμοια με το MetaMask. Η τράπεζα θέλει να το κάνει όσο το δυνατόν πιο απλό για τον χρήστη. «Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι οι άνθρωποι μπορούν απλώς να μεταφέρουν κρυπτονομίσματα με τον ίδιο τρόπο που κάνουν με τους τραπεζικούς λογαριασμούς», εξήγησε.

«Αρχικά θα κυκλοφορήσουμε στο Ethereum, αλλά στη συνέχεια θα το κάνουμε multichain», λέει, με το Revcoin να ακολουθεί παρόμοια πορεία.

Ο βραχίονας κρυπτονομισμάτων της τράπεζας αντιμετώπισε ορισμένα ρυθμιστικά εμπόδια στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς προσπαθούσε να αποκτήσει άδεια κατά του ξεπλύματος χρήματος από την Αρχή Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς (FCA).

Είναι ακόμα στο λεγόμενο προσωρινό μητρώο της ρυθμιστικής αρχής, μαζί με τον θεματοφύλακα κρυπτονομισμάτων Copper και τρεις άλλες εταιρείες. Το μητρώο είναι ένα μέτρο που δημιούργησε η FCA αφού έχασε μια προηγούμενη προθεσμία για την αδειοδότηση δραστηριότητας. Η μοίρα τους παραμένει αβέβαιη, αλλά χωρίς πλήρη εγγραφή θα μπορούσαν θεωρητικά να αναγκαστούν να σταματήσουν τις δραστηριότητες που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα στο Ηνωμένο Βασίλειο.