8ος χρόνος, ημέρα 2477η
Σάββατο, 13 Αυγούστου 2022

Τη σκυτάλη κερδών από τη Wall πήραν οι ασιατικές αγορές

Τη σκυτάλη κερδών από τη Wall πήραν οι ασιατικές αγορές

Κέρδη καταγράφουν οι ασιατικές αγορές σήμερα παίρνοντας τη σκυτάλη από το χθεσινό ράλι της Wall Street ενώ επενδυτές και αναλυτές παρακολουθούν τις γεωπολιτικές εξελίξεις που πυροδότησε η επίσκεψη Πελόζι στην Ταϊβάν.

Με την Κίνα να ξεκινά στρατιωτικά γυμνάσια με πραγματικά πυρά γύρω από την Ταϊβάν η παγκόσμια ανησυχία είναι μεγάλη για ενδεχόμενη κλιμάκωση που θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμη και σε πολεμική σύρραξη.

Την ίδια ώρα οι αναλυτές αναμένουν την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Alibaba με τους αναλυτές να κάνουν λόγο ότι ο κολοσσός των λιανικών πωλήσεων θα έχει καταγράψει μείωση των εσόδων για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Σε αυτό το κλίμα, στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng κερδίζει 2% με τη μετοχή της Alibaba να κάνει άλμα της τάξης του 4%. Στην ηπειρωτική Κίνα οι δείκτες καταγράφουν οριακά κέρδη μετά από δύο διαδοχικές ημέρες απωλειών με τον Shanghai Composite να κερδίζει 0.15% και τον Shenzhen Component να κινείται οριακά θετικά.

Ο Ιαπωνικος Nikke κέρδισε 0,56% ενώ ο Topix έμεινε σχεδόν αμετάβλητος. Στη Νότια Κοράο Kospi ενισχύθηκε κατά 0,28% ενώ τα κέρδη του Kosdaq έφτασαν το 1,15%.

Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 κέρδισε 0,13%.