Τι σηματοδοτεί η πτώση του Bitcoin κάτω από τα 30.000 δολάρια

Τι σηματοδοτεί η πτώση του Bitcoin κάτω από τα 30.000 δολάρια

Η τιμή του bitcoin υποχώρησε στο χαμηλό των $29,154.73 καθώς το πτωτικό κλίμα στις αγορές κρυπτονομισμάτων συνεχίζεται.

Τη στιγμή της σύνταξης (βράδυ της Τρίτης), η τιμή διαπραγμάτευσης επανήλθε σταδιακά στα 33.000$ περίπου- δίνοντας μια εξαιρετική ευκαιρία γρήγορου κέρδους σε όσους έσπευσαν να τοποθετηθούν στο επίπεδο κάτω των $30.000.

Η τελευταία φορά που το bitcoin έπεσε κάτω από τα 30.000$ ήταν στις 27 Ιανουαρίου, όταν έφτασε στο χαμηλό των 29.367$.

Ως αποτέλεσμα της πτώσης των τιμών, η κεφαλαιοποίηση της αγοράς του bitcoin έπεσε από πρόσφατο πάνω από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια σε μόλις 660 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η σημερινή πτώση επιβεβαιώνεται και από την ανάλυση των χθεσινών δεδομένων, που δείχνουν συσσώρευση καταθέσεων σε ανταλλακτήρια από επενδυτές φάλαινες.

Ένας από τους λόγους που οδηγηθήκαμε σε πτώση, είναι η πρωτοβουλία του Μπράιαν Νέλσον που ανακοίνωσε την λήψη νέων μέτρων καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες "συμπεριλαμβανομένων νέων κανονισμών σχετικά με τις αγορές κρυπτονομισμάτων.

Μετά από πτώση από τα 41.000 $ πριν από μια εβδομάδα, το Bitcoin έχει δει πολλές ραγδαίες εκρήξεις πτωτικής μεταβλητότητας τις τελευταίες ημέρες, με αποκορύφωμα την πτώση το απόγευμα της Τρίτης. Ωστόσο αποδείχτηκε πως υπήρχε ισχυρή στήριξη στο επίπεδο των $30.000 - επίπεδο στο οποίο έχουν τοποθετηθεί θεσμικοί επενδυτές.

Η πτώση στις τιμές των κρυπτονομισμάτων δείχνει να έχει ένα ντόμινο συνεπειών, σε εταιρείες όπως η Microstrategy και το Coinbase.

Η Tesla ήδη μετράει απώλειες καθώς η μέση τιμή αγοράς των $BTC ανέρχεται στα $34,200

Οι μετοχές του Coinbase έφτασαν στο χαμηλό όλων των εποχών την Δευτέρα. Η μετοχή Coinbase είναι προς το παρόν μειωμένη κατά 49% από το υψηλό όλων των εποχών των 430 $. Έφτασε στα χαμηλά των $ 210 τη Δευτέρα.

Από τις εταιρείες που επηρεάζονται περισσότερο από την πτώση είναι η Microstrategy, που έχει στο αποθεματικό της 105.085 BTC. Οι μετοχές της MSTR μειώθηκαν κατά 12% την Τρίτη, καθώς το ευρύτερο χρηματιστήριο των ΗΠΑ έδειξε σημάδια δύναμης. O μέσος όρος αγοράς αυτών προσεγγίζει ανέρχεται στα 26.080 $.

Εάν το BTC πέσει κάτω από αυτό θα αποτελέσει συστημικό κίνδυνο τόσο για την εταιρεία αλλά και για τους πιστωτές της καθώς η εταιρεία έχει πολύ υψηλό δανεισμό που δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί από άλλες δραστηριότητες. Τη Δευτέρα, η εταιρεία δήλωσε ότι αγόρασε 13.005 bitcoin για 489 εκατομμύρια $ σε μέση τιμή κτήσης τα 37.617 $, συμπεριλαμβανομένων των εξόδων συναλλαγής.

Εάν το BTC χάσει την στήριξη στο επίπεδο των $30.000 δυστυχώς θα υπονομεύσει σοβαρά το value proposition, καθώς πολλοί θεσμικοί επενδυτές έχουν τοποθετηθεί σε αυτά τα επίπεδα, και αναμένεται να δημιουργήσει σκεπτικισμό.

Σίγουρα θα επηρεάσει αρνητικά θεσμικούς επενδυτές που σκέφτονταν να τοποθετηθούν στο κρυπτονόμισμα. Ωστόσο η πτώση θα δώσει την ευκαιρία σε όσους δεν είχαν καταφέρει να τοποθετηθούν και σκέφτονται να λάβουν μια μακροχρόνια θέση.