Θετικό γύρισμα στην Wall Street με ώθηση από τη Fed

Θετικό γύρισμα στην Wall Street με ώθηση από τη Fed

Σε θετικό έδαφος έχουν περάσει πλέον και οι τρεις βασικοί δείκτες της αμερικανικής αγοράς, με τον Dow να έχει διαγράψει απώλειες άνω των 400 μονάδων και τώρα να ενισχύεται κατά 180, μετά την ανακοίνωση της ομοσπονδιακής τράπεζας (Fed) ότι επεκτείνει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της σε τίτλους επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones, που είχε βρεθεί κάτω και από τις 25.000 μονάδες κατά την έναρξη της συνεδρίασης, πλέον ενισχύεται κατά 0,74% και κινείται στις 25.794 μονάδες. Ακολουθώντας παρόμοια πορεία, ο διευρυμένος S&P 500 εμφανίζει άνοδο 1,3% και βρίσκεται στις 3.079 μονάδες, όπως και ο τεχνολογικός Nasdaq που κερδίζει 0,63% και στις 9.755 μονάδες.

Χαρακτηριστικό είναι ότι μετά τις ανακοινώσεις της Fed οι μετοχές που δέχονταν τις μεγαλύτερες πιέσεις, κυρίως εκείνες των επιχειρήσεων που είχαν ανακάμψει μετά την άρση των lockdown, έβγαλαν θετική αντίδραση διαγράφοντας μεγάλο μέρος από ισχυρές απώλειες, ενώ ορισμένες πέρασαν και σε θετικό έδαφος.

Η ανακοίνωση της Fed, που έφερε στροφή 180 μοιρών στην επενδυτική ψυχολογία, ανέφερε ότι η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ θα επεκτείνει τις παρεμβάσεις της σε εταιρικό χρέος προχωρώντας και σε αγορές μεμονωμένων εταιρικών ομολόγων, πέρα από τα διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφαλαίων που ήδη είχε ενημερώσει ότι θα αγοράζει.

Σημειώνεται ότι οι Dow και S&P 500 σημείωσαν απώλειες 5,5% και 4,7% την περασμένη εβδομάδα, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε κατά 2,3%, καταγράφοντας τη χειρότερη εβδομάδα τους από τις 20 Μαρτίου.