Συνεχίζουν για 3η μέρα πτωτικά οι ευρωπαϊκές αγορές

Συνεχίζουν για 3η μέρα πτωτικά οι ευρωπαϊκές αγορές

Πτωτικά για τρίτη ημέρα συνεχίζουν οι ευρωπαϊκές αγορές, εν μέσω των εντεινόμενων ανησυχιών για τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ - Κίνας καθώς και των πολιτικών αναταράξεων σε Ιταλία, Χονγκ Κονγκ και Αργεντινή, σε συνέχεια της χθεσινής «βουτιάς» της Wall Street. 

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί 0,43%, με τις τράπεζες να ηγούνται των απωλειών. 

Ο γερμανικός DAX χάνει 0,33% στις 11.642, ο γαλλικός CAC καταγράφει απώλειες 0,18% στις 5.300 μονάδες και ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί 0,22% στις 7.210 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει πτώση 0,7% στις 20.120, ο ισπανικός IBEX 35 χάνει 0,49% στις 8.632 μονάδες, ενώ ο πορτογαλικός PSI 20 χάνει 0,62%.

Στην Ιταλία σήμερα συνεδριάζει η Γερουσία για να αποφασίσει την ημερομηνία της ψηφοφορίας επί της πρότασης μομφής που κατέθεσε ο Ματέο Σαλβίνι εναντίον του πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε, που μπορεί να οδηγήσει στην κατάρρευση της κυβέρνησης και σε πρόωρες εκλογές.

Νωρίτερα, στην Ασία οι δείκτες υποχώρησαν με τον Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ να καταγράφει απώλειες άνω του 2%, εν μέσω της αναταραχής στη χώρα και τον Nikkei να χάνει 1,1%. 

Η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας έθεσε την ισοτιμία αναφοράς του γουάν στο 7,0326 ανά δολάριο, πάνω από το ψυχολογικό όριο των 7 δολαρίων για τέταρτη διαδοχική φορά. Στο χρηματιστήριο, ο Shanghai Composite υποχώρησε 0,63% ενώ ο Shenzhen Composite 0,69%. 

Εχθές, ο Dow Jones έχασε σχεδόν 400 μονάδες, επαναφέροντας τους φόβους για την αμερικανική και παγκόσμια οικονομία. 

Στην Αργεντινή, το πέσο και το χρηματιστήριο σημείωσαν «βουτιά» χθες, στον απόηχο της ήττας του προέδρου Μαουρίσιο Μάκρι στις προκριματικές εκλογές, που θεωρήθηκαν πρόβα τζενεράλε των προεδρικών εκλογών του Οκτωβρίου, όπου θα διεκδικήσει μια νέα θητεία στην ηγεσία της χώρας.

Σε επιχειρηματικό επίπεδο, η μετοχή της γερμανικής Henkel βρέθηκε να υποχωρεί 4,7% καθώς η εταιρεία υποβάθμισε το ετήσιο outlook για τις πωλήσεις και τα κέρδη, ενώ η Tui ενισχύεται πάνω από 2,5%, έχοντας διατηρήσει τις ετήσιες εκτιμήσεις της παρά την πτώση σε πωλήσεις και κέρδη που απογοήτευσε τους αναλυτές.