Συνεχίζεται η διόρθωση με χαμηλούς όγκους στο Χρηματιστήριο

Συνεχίζεται η διόρθωση με χαμηλούς όγκους στο Χρηματιστήριο

Το ελληνικό Χρηματιστήριο διορθώνει σήμερα, με τον Γενικό Δείκτη να πατάει στις 910 μονάδες που οριοθετούνται ως σημαντική βραχυπρόθεσμη στήριξη.

Σημαντική παρατήρηση που ενδυναμώνει την πεποίθηση της διόρθωσης (και όχι της πτωτικής κίνησης) είναι η πολύ χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα που συνοδεύει τις ρευστοποιήσεις.

Εξάλλου, η πλειονότητα των τίτλων, και δη των δεικτοβαρών, δεν έχουν ανησυχήσει, διατηρώντας την καλή μεσοπρόθεσμη εικόνα τους.

Υπό αυτό το πρίσμα, κοιτάμε μετοχές που μας δίνουν την ευκαιρία επανατοποθέτησης, έχοντας στο μυαλό μας το επόμενο - βασικό - επίπεδο στήριξης των 900 μονάδων, με το στόχο να βρίσκεται αρχικά στα νέα υψηλά 16 μηνών και την προσπέλαση των προ πανδημίας υψηλών άνω των 950 μονάδων.

Ενδεικτικά, σοβαρότατες επιλογές παραμένουν από τη μεγάλη κεφαλαιοποίηση οι μετοχές Mytilineos, Motor Oil, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Viohalco, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και ΕΧΑΕ.

Από τη μεσαία, οι ΚΡΙ ΚΡΙ, Infoquest, Πλαστικά Θράκης και Cenergy.

Τέλος, καλό είναι να δούμε και τις λοιπές «μικρότερες» της πληροφορικής, όπως Epsilon Net, ΒΥΤΕ, Performance, Ίλυδα, , Space και Ideal).

Τα παραπάνω, συνδυάζονται πάντα με το προφίλ του επενδυτή, βάσει της ανοχής του στον κίνδυνο, που μεταφράζεται στη μεταβλητότητα της κάθε μετοχής που θα επιλέξει να ενσωματώσει στο χαρτοφυλάκιό του.

Αποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.