Standard Chartered - Νέο ανταλλακτήριο για ευρωπαίους θεσμικούς επενδυτές

Standard Chartered - Νέο ανταλλακτήριο για ευρωπαίους θεσμικούς επενδυτές

Η βρετανική Standard Chartered σχεδιάζει να ξεκινήσει ένα νέο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων, με πελατειακή στόχευση τους Ευρωπαίους θεσμικούς επενδυτές. Για τον σκοπό αυτό, η μονάδα καινοτομίας και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της Standard Chartered, SC Ventures, συνεργάστηκε με την BC Group, τη μητρική εταιρεία του OSL που ρυθμίζεται από το Χονγκ Κονγκ. Η Standard Chartered διαχειρίζεται ένα δίκτυο περισσότερων από 1.200 καταστημάτων και καταστημάτων σε περισσότερες από 70 χώρες και απασχολεί περίπου 87.000 άτομα

Η SC Ventures και η BC Group θα δημιουργήσουν μια κοινοπραξία στο Ηνωμένο Βασίλειο για τη σύνδεση θεσμικών επενδυτών με αντισυμβαλλομένους. Η κοινοπραξία στοχεύει να ξεκινήσει το τέταρτο τρίμηνο του 2021, με την επιφύλαξη κανονιστικών εγκρίσεων.

Ο Usman Ahmad, διευθυντής πληροφοριών της BC Group, θα είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της νέας εταιρείας. Ο Nick Philpott, πρώην εκτελεστικός διευθυντής της Standard Chartered και νυν επικεφαλής της επιχείρησης στη SC Ventures, θα είναι COO της κοινοπραξίας.

«Έχουμε την πεποίθηση ότι τα ψηφιακά νομίσματα είναι εδώ για να μείνουν και θα υιοθετηθούν από τη θεσμική αγορά ως μια νέα κατηγορία περιουσιακών στοιχείων», δήλωσε ο Alex Manson, επικεφαλής της SC Ventures.  «Η νέα εταιρεία θα παρέχει μια πλατφόρμα μεσιτείας και ανταλλαγής επιτρέπουν την ασφαλή υιοθέτηση και διαπραγμάτευση από τους μεγαλύτερους και πιο απαιτητικούς επενδυτές στον κόσμο. "

Η SC Ventures βρίσκεται επίσης στη διαδικασία έναρξης υπηρεσιών θεματοφύλακα κρυπτονομισμάτων της Zodia Custody. Για αυτήν την πρωτοβουλία, η SC Ventures συνεργάστηκε με τη Northern Trust τον περασμένο Δεκέμβριο.

Poloniex- Σε μπελάδες με τις Καναδικές αρχές

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς του Οντάριο αναλαμβάνει δράση κατά της Poloniex, ενός ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων με έδρα τις ΗΠΑ που λειτουργεί στον Καναδά. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς του Οντάριο (OSC) φαίνεται να ξεκινά μια νέα προσπάθεια με μέτρα συμμόρφωσης για τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων. Η CSA περιλαμβάνει διάφορες περιφερειακές αρχές που ρυθμίζουν το θεσμικών πλαίσιο των κινητών αξιών του Καναδά, η μεγαλύτερη από τις οποίες είναι η OSC, η οποία ρυθμίζει το Χρηματιστήριο του Τορόντο.

Όπως οι ΗΠΑ, οι καναδικές αρχές αντιμετωπίζουν τα αποκεντρωμένα κρυπτονομίσματα, όπως το bitcoin, ως εμπορεύματα και όχι ως τίτλοι.

Το Coinbase Pro υποστηρίζει πλέον το $DOGE και συνδέει πληρωμές με το Apple Pay και Google Pay

H χρεωστικής κάρτας τoy Coinbase μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί μέσω του Apple Pay και του Google Pay. H κάρτα ήταν αρχικά διαθέσιμη σε πελάτες με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο και την ΕΕ, ενώ κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ τον περασμένο Οκτώβριο. Τα τέλη συναλλαγών ωστόσο της κάρτας είναι τουλάχιστον απογοητευτικά για την Ευρώπη, με πολλές χρεώσεις.

Το Coinbase Pro θα υποστηρίζει από την Πέμπτη την διαπραγμάτευση του προσφιλούς $DOGE.

"Η διαπραγμάτευση θα ξεκινήσει στις 9:00 ώρα Ειρηνικού (PT) την Πέμπτη 3 Ιουνίου, εάν πληρούνται οι προϋποθέσεις ρευστότητας", ανέφερε η Coinbase στην ανάρτηση.

Η κίνηση έρχεται αρκετές εβδομάδες αφού τα στελέχη τoυ Coinbase δήλωσαν ότι η εταιρεία ανταλλαγής θα προσθέσει υποστήριξη για το dogecoin.

To ινδονησιακό TokoCrypto διαβλέπει IPO

Ο Διευθύνων Σύμβουλος τoυ Tokocrypto Pang Xue δήλωσε πως το ανταλλακτήριο είναι ήδη κερδοφόρο, ωστόσο για μια δημόσια καταχώρηση πρέπει να συνεχίσει την κερδοφορία του τα επόμενα δύο έτη. Έτσι, μια αρχική δημόσια προσφορά ή IPO είναι ακόμη δύο έως τρία χρόνια στο δρόμο, είπε ο Kai.

Το Tokocrypto στοχεύει να αναπτύξει τις δραστηριότητές της, να επεκτείνει τις δραστηριότητές της σε περισσότερα μέρη της Ινδονησίας και να καταστήσει τα κρυπτονομίσματα mainstream στη χώρα.

Το Binance εξαγόρασε πέρσι τον έλεγχο της Tokocrypto. Το Tokocrypto ιδρύθηκε το 2018 και ρυθμίζεται από τον ρυθμιστή εμπορίου μελλοντικών συμβολαίων εμπορευμάτων της Ινδονησίας, Bappebti. Νωρίτερα φέτος, το Tokocrypto ξεκίνησε την προσφορά token μέσω του Binance και συγκέντρωσε 7,5 εκατομμύρια δολάρια εκδίδοντας το ψηφιακό νόμισμα $TKO στα 0,10 $.Αυτή την στιγμή το $TKO διαπραγματεύεται περίπου στα 2 $.

Η αγοραπωλησία κρυπτονομισμάτων είναι νόμιμη δραστηριότητα στην Ινδονησία, αν και απαγορεύεται ως τρόπος πληρωμής στη χώρα. Η κυβέρνηση της Ινδονησίας δήλωσε πρόσφατα ότι σχεδιάζει επίσης να φορολογήσει τα κέρδη από τις συναλλαγές αυτές.

Το Kraken λανσάρει mobile app στις ΗΠΑ

To Kraken κυκλοφόρησε μια νέα εφαρμογή για κινητά που προς το παρόν παραμένει διαθέσιμη μόνο στις Η.Π.Α.Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη τόσο σε πλατφόρμες Android όσο και σε iOS και επιτρέπει στους χρήστες να επενδύσουν μόλις 10 $, ανακοίνωσε ο Kraken την Τετάρτη. Η εφαρμογή Kraken είναι ήδη διαθέσιμη στην Ευρώπη από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους.

Ενδεικτικά το Coinbase - που είναι ο βασικός ανταγωνιστής του Kraken- κυκλοφόρησε την πρώτη εφαρμογή πριν από οκτώ χρόνια το 2013.