7ος χρόνος, ημέρα 2057η
Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021

SkyBridge Capital: Ο χρυσός είναι καλός, αλλά το Bitcoin είναι καλύτερο

SkyBridge Capital: Ο χρυσός είναι καλός, αλλά το Bitcoin είναι καλύτερο
AP Photo/Pablo Martinez Monsivais, File

Ο χρυσός θα σκαρφαλώσει σε νέα υψηλά το επόμενο έτος, αλλά οι επενδυτές που αναζητούν εναλλακτικά νομίσματα θα πρέπει να εστιάσουν στο Bitcoin, σύμφωνα με ένα hedge fund που διαχειρίζεται 7,5 δισ. δολάρια.

Ο ιδρυτής της εταιρείας και πρώην εκπρόσωπος τύπου του Ντόναλντ Τραμπ, Άντονι Σκαραμούτσι συνεργάστηκε με την First Trust Advisors για να δημιουργήσει ένα ETF που αγοράζει και πουλά Bitcoin και ο Τρόι Γαγιέσκι Troy Gayeski, συν-διευθύνων σύμβουλος  αναμένει από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να εγκρίνει το προϊόν έως το τέταρτο τρίμηνο του 2021 ή το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους.

«Θα εστιάσουμε στο Bitcoin και στα crypto επειδή πιστεύουμε ότι έχουν περιθώρια περαιτέρω ανόδου», δήλωσε ο Γκαγιέσκι σε τηλεφωνική συνέντευξη στο Bloomberg. Αν και στη συγκεκριμένη αγορά υπάρχει μεγαλύτερη μεταβλητότητα, «θα πάρετε λίγο περισσότερα κέρδη από ότι στο χρυσό σε παρόμοια περίπτωση», πρόσθεσε.

«Όλες οι εναλλακτικές λύσεις έναντι των παραστατικών νομισμάτων – που έχουν σημειώσει πρόσφατα ουσιαστικές διορθώσεις – βρίσκονται σε πολύ καλύτερη θέση τώρα για να χειριστούν αυτήν την ενδεχόμενη μείωση αγορών περιουσιακών στοιχείων και τη σταδιακή επιβράδυνση της προσφοράς χρήματος, σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα που κατέγραφαν συνεχώς νέα υψηλά», τόνισε o επικεφαλής διαχείρισης του χαρτοφυλακίου της SkyBridge Capital.

Οι επενδυτές παρακολουθούν, σύμφωνα με το Bloomberg τα σχόλια της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ καθώς ο πληθωρισμός κινείται υψηλότερα και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής πλησιάζουν πιο κοντά στην διακοπή των τεράστιων αγορών περιουσιακών στοιχείων που έσωσαν την οικονομία από την αναταραχή που προκάλεσε η πανδημία.