Σήμερα το 2ο Road Show για τα Mid Caps του Χ.Α.

Σήμερα το 2ο Road Show για τα Mid Caps του Χ.Α.

Του Απόστολου Σκουμπούρη

Με 15 εισηγμένες εταιρείες πραγματοποιείται σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας το 2ο Road Show της ΕΧΑΕ για εταιρείες μεσαίας κεφαλαιοποίησης, με τη συμμετοχή πολλών Ελλήνων αλλά κυρίως διεθνών αναλυτών και διαχειριστών κεφαλαίων.

Στο φετινό road show για τον Mid Cap θα δώσουν το παρών στελέχη κορυφής των εταιρειών Aegean Airlines, Autohellas, ΑΔΜΗΕ, ΕΧΑΕ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Cenergy Holdings, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΟΛΠ, ΟΛΘ, Πλαστικά Θράκης, Quest Holdings, Ικτίνος, Καράτζης, Κρι Κρι και Ευρωπαϊκή Πίστη.

Πρόκειται για το δεύτερο τέτοιο συνέδριο που διοργανώνουν τα στελέχη της ΕΧΑΕ, που τα τελευταία χρόνια κάνουν προσπάθεια διεύρυνσης των επιλογών των επενδυτών και «άνοιγμα» στις χαμηλότερες αποτιμήσεις. Η αρχή έγινε το 2018 με τη συμμετοχή 16 εισηγμένων εταιρειών, όπου το παρών έδωσαν 25 επενδυτικά funds και 70 αναλυτές και διαχειριστές χαρτοφυλακίων.

Στόχος του Χ.Α. είναι να κάνει focus και σ'' αυτό το χώρο της αγοράς, που φιλοξενεί μερικές εξαιρετικές εταιρείες και μετοχές. Θυμίζουμε πως για χρόνια ο χώρος της μεσαίας και μικρότερης αποτίμησης δεν «φωτίζεται» όσο θα έπρεπε, είτε λόγω της ιδιαίτερης ρηχότητας της εγχώριας χρηματιστηριακής αγοράς, είτε λόγω του ότι η χώρα τα τελευταία χρόνια βρίσκονταν σε επενδυτική... καραντίνα.

Σκοπός είναι αυτό να αλλάξει και να αρχίσουν αναλυτές και επενδυτές να κάνουν καλύτερο focus στον συχνά αδικημένο χώρο της μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Έναν χώρο που κρύβει... διαμάντια, όμως το γεγονός ότι οι όγκοι και οι τζίροι στην αγορά «καταδυναστεύονται» από τις τράπεζες και τα ισχυρά blue chips, πολλές φορές η υπόλοιπη αγορά μένει στο περιθώριο.

Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν και φέτος δεν ανήκουν στον FTSE 25 αλλά αποτελούν μέλη του Mid Cap, ενώ σχεδόν όλες έχουν κεφαλαιοποίηση από 100 έως 600 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για εταιρείες που στην πλειοψηφία τους χαρακτηρίζονται από καλά θεμελιώδη στοιχεία, ενώ αρκετές εξ αυτών διέπονται από ισχυρή εξωστρέφεια, φέρνοντας σημαντικό μέρος του κύκλου εργασιών τους από το εξωτερικό.

Στελέχη αυτών των εταιρειών θα πραγματοποιήσουν κατ'' ιδίαν συναντήσεις (one-to-one meetings) με funds managers από Ευρώπη (κυρίως Λονδίνο) αλλά και Αμερική, οι οποίοι εκπροσωπούν σημαντικά επενδυτικά «σπίτια» του εξωτερικού.

Στο περυσινό πρώτο road show της ΕΧΑΕ για τα Mid Caps συμμετείχαν 25 επενδυτικά funds και 70 αναλυτές και διαχειριστές χαρτοφυλακίων από Λονδίνο και ΗΠΑ, ενώ πραγματοποιήθηκαν 350 κατ' ιδίαν συναντήσεις με τις διοικήσεις των εισηγμένων.

Η φετινή εκδήλωση διοργανώνεται στο Wyndham Grand Athens (Μεγάλου Αλεξάνδρου 2/Σταθμός ΜΕΤΡΟ Μεταξουργείο).