Σε υψηλό έξι εβδομάδων ο χρυσός

Σε υψηλό έξι εβδομάδων ο χρυσός

Σε υψηλό έξι εβδομάδων σκαρφάλωσε ο χρυσός καθώς τα «ασθενή» στοιχεία για την κατάσταση της αμερικάνικης οικονομίας που δημοσιεύτηκαν σήμερα ανησύχησαν τους επενδυτές που προτίμησαν τη λύση του «ασφαλούς καταφυγίου» του μαύρου χρυσού. 

Στη βασική είδηση της ημέρας, τα στοιχεία για το ΑΕΠ που δημοσιεύθηκαν σήμερα έδειξαν σημαντική αύξηση με ρυθμό 6,5% στο δεύτερο τρίμηνο, η οποία όμως ήταν κατά πολύ χαμηλότερη από τις εκτιμήσεις αναλυτών σε έρευνα του Dow Jones, οι οποίοι ανέμεναν ένα ρυθμό ανάπτυξης της τάξεως του 8,4%.

Παρά το γεγονός ότι χθες η Fed δια στόματος του επικεφαλής της Τζερόμ Πάουελ διαβεβαίωσε ότι η αμερικάνικη οικονομία αναπτύσσεται παρά τις ανησυχίες για την πανδημία, οι επενδυτές εμφανίστηκαν επιφυλακτικοί στις κινήσεις τους.

Σε αυτό κλίμα, ο συμβόλαιο χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου κέρδισε 31,20 δολάρια ή 1,7% και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στα 1.835,80 δολάρια ανά ουγγιά. Η τιμή αυτή αποτελεί την υψηλότερη από τις 16 Ιουνίου ενώ η ημερήσια ποσοστιαία αύξηση ήταν η μεγαλύτερη από τις 6 Μαΐου,