Σε θετικό έδαφος οι ευρωαγορές

Σε θετικό έδαφος οι ευρωαγορές

Ανοδικά κινούνται οι ευρωαγορές σήμερα, μετά το θετικό κλίμα στην πλειονότητα των ασιατικών χρηματιστηρίων νωρίτερα και τα ρεκόρ της Παρασκευής στη Wall Street.

Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 0,40% στις 411,18 μονάδες, με τους περισσότερους κλάδους να κινούνται θετικά εκτός από αυτούς στις τηλεπικοινωνίες και τον κλάδο τροφίμων και αναψυκτικών. 

Στο υπόλοιπο ταμπλό, ο γερμανικός DAX ενισχύεται κατά 0,26% στις 14.094 μονάδες, ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,48% και ο γαλλικός CAC-40 καταγράφει άνοδο 0,63%.

Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX-35 κερδίζει 0,04% και ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει κέρδη 1,01%.

Στο επίκεντρο των επενδυτών παραμένουν τα εταιρικά κέρδη και οι εξελίξεις στο μέτωπο του κορονοϊού. Αν και διατηρούνται οι ελπίδες για ταχύτερη οικονομική ανάκαμψη χάρη στην κυκλοφορία των εμβολίων κατά της Covid-19 σε όλο τον κόσμο, τα δημοσιεύματα ότι η πιο μεταδοτική νοτιοαφρικανική μετάλλαξη του κορονοϊού συνεχίζει να εξαπλώνεται, αναμένεται να προκαλέσει ανησυχία στους επενδυτές. 

Παράλληλα, τα εταιρικά κέρδη βρίσκονται στο επίκεντρο της αγοράς με τις Cisco, Twitter, Yelp, Uber, MGM, Mattel, GM, Coca-Cola και Disney, να προχωρούν σε ανακοινώσεις αυτήν την εβδομάδα.

Η Renesas Electronics και η Dialog Semiconductor ανακοίνωσαν πως συμφώνησαν η ιαπωνική εταιρία κατασκευής μικροκυκλωμάτων να εξαγοράσει την εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης εταιρία σχεδιασμού μικροκυκλωμάτων έναντι 4,9 δισ. ευρώ σε μετρητά.