Σε ιστορικά υψηλά ο χρυσός, έκλεισε στα 1.985 δολ. - «Άλμα» 10,3% τον Ιούλιο

Σε ιστορικά υψηλά ο χρυσός, έκλεισε στα 1.985 δολ. - «Άλμα» 10,3% τον Ιούλιο

Με ισχυρά κέρδη έκλεισε τον Ιούλιο ο χρυσός, καθώς ο αντίκτυπος της πανδημίας στην παγκόσμια οικονομία και το δεύτερο κύμα του κορονοϊού που πλήττει χώρες σε όλο τον πλανήτη, οδήγησε τους επενδυτές να αναζητήσουν «καταφύγιο» στο πολύτιμο μέταλλο.

Συγκεκριμένα, το συμβόλαιο Δεκεμβρίου για τον χρυσό έκλεισε τη συνεδρίαση της Παρασκευής στα 1.985,90 δολάρια ανά ουγγιά, καταγράφοντας άνοδο 1%, έχοντας ξεπεράσει νωρίτερα τα 2.000 δολάρια για πρώτη φορά στην ιστορία του. Η τιμή του spot ενισχύθηκε 0,5% στα 1.970,81 δολάρια ανά ουγγιά.

Μετά τα σημερινά κέρδη, ο χρυσός έκλεισε την εβδομάδα με άνοδο σχεδόν 5%, η οποία αποτελεί την καλύτερη εβδομαδιαία επίδοσή του από τον Μάρτιο, ενώ έκλεισε τον Ιούλιο με άνοδο 10,3%. Αυτή είναι η μεγαλύτερη μηνιαία άνοδος από τον Φεβρουάριο του 2016.

Στην άνοδο του χρυσού το τελευταίο διάστημα έχει συμβάλλει και η διολίσθηση του δολαρίου, η οποία συνεχίστηκε και σήμερα στον απόηχο της πρωτοφανούς συρρίκνωσης που κατέγραψε το ΑΕΠ των ΗΠΑ το β΄ τρίμηνο του έτους, αφού η εξασθένιση του δολαρίου καθιστά το πολύτιμο μέταλλο πιο ελκυστικό για τους κατόχους άλλων νομισμάτων.