Σε επίπεδα ρεκόρ κινείται η Wall Street

Σε επίπεδα ρεκόρ κινείται η Wall Street

Σε επίπεδα ρεκόρ κινούνται την Παρασκευή οι δείκτες στη Wall Street εν μέσω αισιοδοξίας για περαιτέρω αποκλιμάκωση των εμπορικών σχέσεων ΗΠΑ - Κίνας και τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στα τελευταία στοιχεία για την πορεία του αμερικανικού ΑΕΠ.

Την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι Κίνα και ΗΠΑ θα υπογράψουν την πολυαναμενόμενη συμφωνία στις αρχές του Ιανουαρίου.

Επίσης χθες, η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε την εμπορική συμφωνία για τη Βόρεια Αμερική (USMCA), η οποία αναμένεται να εγκριθεί και από τη Γερουσία, τερματίζοντας μια πολύμηνη περίοδο αδράνειας.

Σε αυτό το πλαίσιο, μετά τα ιστορικά υψηλά που κατέγραψαν τη συνεδρίαση της Πέμπτης ο βιομηχανικός Dow Jones και ο S&P, σήμερα καταγράφουν νέα κέρδη με τον Dow να κερδίζει 0,30%, στις 28462,78 μονάδες, ο S&P σημειώνει άνοδο 0,43% στις 3239,16 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,14% στις 8.912,26 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας, το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ κράτησε αμετάβλητα τα στοιχεία του για την ανάπτυξη του ΑΕΠ το γ΄ τρίμηνο του 2019.

Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι το αμερικανικό ΑΕΠ αναπτύχθηκε κατά 2,1% το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου.