Σε αρνητικό έδαφος η Wall Street μετά την απογοήτευση των στοιχείων ανεργίας

Σε αρνητικό έδαφος η Wall Street μετά την απογοήτευση των στοιχείων ανεργίας

Στο «κόκκινο» διαπραγματεύονται οι βασικοί δείκτες της Wall Street καθώς τα απογοητευτικά στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ αλλά και οι εντάσεις με τις ΗΠΑ, «βαραίνουν» το επενδυτικό κλίμα.

Έπειτα από εβδομάδες μειωμένων αριθμών απωλειών εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε τη 19η Ιουλίου σημειώθηκαν πάνω από 5.200 θάνατοι, αριθμός αυξημένος κατά 5% σε σύγκριση με την αμέσως προηγούμενη. Επρόκειτο για τη δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα αύξησης των νεκρών.

Σ' αυτό το πλαίσιο, η δήμαρχος της Ουάσινγκτον αυστηροποίησε χθες Τετάρτη τους κανόνες αναφορικά με τη χρήση μάσκας στην αμερικανική πρωτεύουσα, ζητώντας από τους κατοίκους να καλύπτουν το πρόσωπό τους όταν βγαίνουν από το σπίτι τους, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση της επιδημίας του κορονοϊού.

Αύξηση κατέγραψαν οι αιτήσεις παροχής επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν τέσσερις μήνες, σε μια ένδειξη ότι η αγορά εργασίας μένει στάσιμη όσο τα κρούσματα κορονοϊού αυξάνονται και πάλι και συρρικνώνεται η ζήτηση.

Οι αιτήσεις επιδόματος ανεργίας αυξήθηκαν στον εποχικά προσαρμοσμένο αριθμό των 1,416 εκατ. για την εβδομάδα μέχρι τις 18 Ιουλίου, έναντι των 1,307 εκατ. την εβδομάδα πριν από αυτή. Πρόκειται για την πρώτη εβδομαδιαία αύξηση στις αιτήσεις από την εβδομάδα μέχρι τις 28 Μαρτίου, όταν οι αιτήσεις εκτινάχθηκαν στον αριθμό-ρεκόρ των 6,867 εκατ. Οι οικονομολόγοι στο Reuters ανέμεναν 1,30 εκατ. αιτήσεις.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,15% στις 26.965 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq χάνει 0,24% και κινείται στις 10.680 μονάδες. Ο S&P 500 επίσης υποχωρεί οριακά στις 3.273 μονάδες.