Ράλι για τη μετοχή της Stellantis την πρώτη μέρα διαπραγμάτευσής της

Ράλι για τη μετοχή της Stellantis την πρώτη μέρα διαπραγμάτευσής της

Ισχυρά κέρδη πραγματοποιεί κατά την πρώτη μέρα διαπραγμάτευσής της η μετοχή της Stellantis, της τέταρτης πλέον μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας του πλανήτη μετά την ολοκλήρωση το Σάββατο της συγχώνευσης αξίας 52 δισ. δολαρίων των Fiat - Chrysler και PSA.

«Διαθέτουμε την κλίμακα, τους πόρους, την πολυμορφία και τις τεχνικές γνώσεις ώστε να αντιμετωπίσουμε επιτυχώς τις ευκαιρίες αυτής της νέας εποχής στις μεταφορές» δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας Τζον Έλκαν με βίντεο που έστειλε στον ιστότοπο του χρηματιστηρίου του Μιλάνου.

Η μετοχή της νέας εταιρείας στο Μιλάνο παρουσίαζε άνοδο κατά 7,06% ενώ στην Φρανκφούρτη έχει ενισχυθεί κατά 7,08%, καθώς ετοιμάζεται να κάνει το ντεμπούτο της και στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, την Wall Street, αύριο Τρίτη.

Από την πλευρά του, ο CEO Κάρλος Ταβάρες επισήμανε ότι η συγχώνευση αναμένεται να δημιουργήσει όφελος 25 δισ. ευρώ για τους μετόχους του νέου ομίλου τα επόμενα χρόνια, χάρη στους περιορισμούς κόστους που προβλέπονται.

Συγκεκριμένα, όπως έχουν ήδη αναφέρει οι Fiat Chrysler και PSA, αναμένεται να εξοικονομηθούν περισσότερα από 5 δισ. ευρώ το χρόνο, χωρίς να κλείσουν εργοστάσια των εταιρειών.