Ράλι 440 μονάδων για τον Dow Jones με στήριγμα την τεχνολογία

Ράλι 440 μονάδων για τον Dow Jones με στήριγμα την τεχνολογία

Ισχυρό ράλι πραγματοποίησε στη σημερινή συνεδρίαση της Wall Street ο Dow Jones, καθώς πήρε την απαραίτητη ώθηση από την Microsoft και την Salesforce. Οι επενδυτές επιχείρησαν να αναστρέψουν το αρνητικό κλίμα που προκάλεσε η νέα «βουτιά» της αμερικανικής αγοράς με τον κλάδο της τεχνολογίας να σημειώνει την καλύτερη μέρα από τον Απρίλιο.

Πιο συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 439 μονάδες ή 1,6% ολοκληρώνοντας τις συναλλαγές στις 27.940 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος δείκτης S&P 500 σημείωσε κέρδη 1,98% στις 3,397 μονάδες.

Μεγάλα κέρδη σημείωσε και ο δείκτης Nasdaq, των τεχνολογικών εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης στις 11.141 μονάδες, ενισχυμένος κατά 2,7%, σε μια προσπάθεια να ανακάμψει από τις απώλειες της τάξης του 10% που κατέγραψε τις προηγούμενες ημέρες.

Στο ταμπλό, κέρδη 10% κατέγραψε η μετοχή της Tesla, ενώ άνοδο 4,4% σημείωσε η μετοχή της Apple, η οποία την Τρίτη δέχθηκε και τις ισχυρότερες πιέσεις.

Το κλίμα στην αγορά επιδείνωσε, ωστόσο, η ανακοίνωση της AstraZeneca για την προσωρινή διακοπή των κλινικών δοκιμών για το πειραματικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού, με την μετοχή της εταιρείας να υποχωρεί κατά 7%.

Πιο αναλυτικά, η φαρμακευτική εταιρία ανακοίνωσε χθες ότι σταμάτησε τις δοκιμές σε παγκόσμιο επίπεδο, συμπεριλαμβανομένων και των δοκιμών τελευταίου σταδίου, για το πειραματικό εμβόλιο της, κατά της COVID-19, εξαιτίας της ανεξήγητης ασθένειας σε έναν συμμετέχοντα στην έρευνα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η εταιρία ανακοίνωσε ότι σταμάτησε τις δοκιμές εθελοντικά, προκειμένου να μελετήσει δεδομένα ασφάλειας, από μία ανεξάρτητη επιτροπή, ενώ εργάζεται για την επιτάχυνση της διαδικασίας ανάλυσης του περιστατικού, ώστε να ελαχιστοποιηθεί κάθε ενδεχόμενη συνέπεια στο χρονοδιάγραμμα του προγράμματος δοκιμών.

Το εμβόλιο αυτό, έχει αναπτυχθεί από το πανεπιστήμιο (University of Oxford) και θεωρείται ως ένα από κορυφαία υποψήφια εμβόλια κατά του νέου κορονοϊού, ενώ η αναστολή των δοκιμών καθιστά πιο δύσκολη την προοπτική μιας ενδεχόμενης διάθεσής του, στα τέλη του χρόνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες των New York Times , που επικαλείται πρόσωπο που γνωρίζει την κατάσταση, ένας από τους συμμετέχοντες στις κλινικές δοκιμές του πειραματικού εμβολίου στην Βρετανία διαγνώσθηκε με εγκάρσια μυελίτιδα, φλεγμονικό σύνδρομο του νωτιαίου μυελού που συχνά προκαλείται από ιογενείς λοιμώξεις. Δεν έχει αποσαφηνισθεί αν η εμφάνιση της νόσου συνδέεται με το εμβόλιο της AstraZeneca. Σύμφωνα με το Stat News, ο ασθενής αναμένεται να αναρρώσει.