Μεγάλη πτώση στη Wall - O Nasdaq έχασε 10% σε τρεις ημέρες

Μεγάλη πτώση στη Wall - O Nasdaq έχασε 10% σε τρεις ημέρες

Συνεχίστηκε και χθες η μεγάλη πτώση στη Wall Street η οποία την προηγούμενη εβδομάδα κατεγραψε το χειρότερο sell-off σε διάστημα πέντε μηνών.

Στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας μετά την προχθεσινή αργία λόγω της «Ημέρας της Εργασίας» στις ΗΠΑ, ο κλάδος της τεχνολογίας ήταν εκείνος που γνώρισε τις μεγαλύτερες απώλειες καθώς οι επενδυτές θέλησαν να εξαργυρώσουν τα σημαντικά κέρδη από το προηγούμενο διάστημα.

Δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που θεωρούν ότι το ράλι των τελευταίων εβδομάδων με φόντο μια «υπερβολική» αισιοδοξία ώθησε την αντίδραση της αγοράς προς μια διόρθωση. 

Παράλληλα  ένας λόγος για τον οποίο επικρατεί ανησυχία στις τάξεις των επενδυτών, σύμφωνα με τους αναλυτές, είναι και οι απειλές Τραμπ ότι θα «αποσυνδέσει» την αμερικάνικη οικονομία από την Κίνα γεγονός που κάνει το ενδεχόμενο ενός νέου γύρου οικονομικού πολέμου πιο πιθανό. 

Στη λήξη της συνεδρίασης ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κατέγραψε απώλειες 2,25% ή 632 μονάδων και έκλεισε στις 27.500 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq υποχώρησε κατά 4,11% ή 465 μονάδες στις 10.847 μονάδες. Ο διευρυμένος δείκτης S&P 500 υποχώρησε κατά 2,78% στις 3.332 μονάδες.

Σημειώνεται ότι μέχρι τώρα το ξεκίνημα του Nasdaq για τον Σεπτέμβριο είναι το χειρότερο από το 2001.

Στα εταιρικά νέα, ξεχωρίζει η βουτιά για την μετοχή της Tesla έχασε 20,94% καθώς δεν συμπεριλήφθηκε στον S&P 500 κάτι που πολλοί αναλυτές το θεωρούσαν βέβαιο.  

Στο μεταξύ, η μετοχή της Boeing απώλεσε 5,83% παρά το γεγονός ότι δημοσίευμα της WSJ αναφέρει ότι υπήρξαν προβλήματα στην κατασκευή του 787 Dreamliner.

Νωρίτερα, με απώλειες είχαν ολοκληρώσει τις συναλλαγές και οι ευρωαγορές με τον πανευρωπαϊκό δείκτης Stoxx 600 να καταγράφει απώλειες 1,15%.