Οριακά κέρδη στις ευρωαγορές εν αναμονή της Fed

Οριακά κέρδη στις ευρωαγορές εν αναμονή της Fed

Με οριακά κέρδη συνεχίζουν τις σημερινές συναλλαγές οι ευρωαγορές με τους επενδυτές να αναμένουν τις αποφάσεις της επιτροπής χάραξης νομισματικής πολιτικής που συνεδριάζει από χτες.

Όπως σημειώνουν οι αναλυτές, η επιτροπή θα δημοσιοποιήσει τις εκτιμήσεις της για το αμερικάνικο ΑΕΠ, τον πληθωρισμό και την ανεργία καθώς και τις προθέσεις της για τις επόμενες κινήσεις ως προς τα επιτόκια.

Οι επενδυτές αναμένουν επίσης και την τοποθέτηση της προέδρου της Κομισιόν Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν κατά τη διάρκεια της οποίας θα σκιαγραφήσει τον αντίκτυπο του έργου της Επιτροπής για την άμβλυνση της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού.

Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κερδίζει 0,3% με το λιανεμπόριο να ενισχύεται κατά 1,3% και τον ταξιδιωτικό κλάδο να χάνει 0,5%.

Στους επιμέρους εγχώριους δείκτες, ο γερμανικός δείκτης Dax κερδίζει 0,14% στις 13.235 μονάδες και ο γαλλικός CAC ενισχύεται κατά 0,18% στις 5.077 μονάδες. Στη Βρετανία ο FTSE κινείται οριακά καθοδικά στις 6.103 μονάδες.

Νωρίτερα, με μεικτές τάσεις και οριακές μεταβολές έκλεισαν οι ασιατικές αγορές με τον ιαπωνικο Nikkei να έχει οριακά κέρδη 0,09% στον απόηχο της εκλογής του νέου πρωθυπουργού της χώρας.