Οριακά κέρδη για τη Wall - «Βουτιά» για τη μετοχή της Netflix

Οριακά κέρδη για τη Wall - «Βουτιά» για τη μετοχή της Netflix

Επιφυλακτική άνοδο καταγράφουν οι κυριότεροι δείκτες της Wall Street την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές προσβλέπουν ότι θα υπάρξουν περαιτέρω μέτρα τόνωσης της οικονομίας και ενώ τα ημερήσια κρούσματα κορονοϊού σημείωσαν νέο ρεκόρ.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,13% στις 26.789 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq κινείται 0,07% υψηλότερα στις 10.481 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος δείκτης S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,09% στις 3.218 μονάδες. 

Ο Dow Jones και ο S&P 500 βρίσκονται σε θετικό έδαφος για την εβδομάδα, ενώ ο Nasdaq από την άλλη κινείται περίπου 1,4% χαμηλότερα σε σχέση με την προηγούμενη.

Στις ΗΠΑ, αυξάνονται οι πιέσεις προς τον Λευκό Οίκο και το Κογκρέσο να επεκτείνουν το μέτρο των ενισχυμένων επιδομάτων ανεργίας, που είχε εγκριθεί με στόχο τη στήριξη των αμερικανικών νοικοκυριών, το οποίο λήγει στο τέλος του τρέχοντος μήνα. 

Παράλληλα, οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συναντώνται σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες με στόχο να καταλήξουν σε συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης των 750 δισ. ευρώ που έχει προτείνει η Κομισιόν για την αντιμετώπιση της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία.

Στο εταιρικό μέτωπο, η μετοχή της BlackRock ενισχύεται κατά 2%, αφού ανακοίνωσε μεγάλη άνοδο στα τριμηνιαία κέρδη της. Η εταιρεία είχε κέρδη 1,21 δισ. δολάρια ή $7,85 ανά μετοχή, τους τρεις μήνες που ολοκληρώθηκαν στις 30 Ιουνίου, από 1,0 δισ. δολάρια ή $6,41 ανά μετοχή, ένα χρόνο πριν. Παράλληλα, ολοκλήρωσε το τρίμηνο με $7,32 τρισ. σε υπό διαχείριση assets, σημειώνοντας άνοδο από τα $6,84 τρισ. που είχε το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Παράλληλα, ελπίζουν ότι θα υπάρξει περαιτέρω δημοσιονομική στήριξη, καθώς το πρόγραμμα επιπρόσθετης στήριξης των ανέργων λήγει στις 31 Ιουλίου. Τη Δευτέρα αναμένεται να ξεκινήσει η μάχη στο Κογκρέσο για τη ψήφιση του επόμενου πακέτου τόνωσης.

«Βουτιά» 7% καταγράφει η μετοχή του Netflix εξαιτίας του guidance για τους νέους συνδρομητές που είναι οι μισοί από αυτούς που εκτιμούσαν οι αναλυτές. Η Netflix δεν κατάφερε να έχει κέρδη ανά μετοχή σε ευθυγράμμιση με τις προβλέψεις, λόγω εφάπαξ χρέωσης στην Καλιφόρνια που σχετίζεται με με πιστώσεις φόρου έρευνας και ανάπτυξης.

Στα οικονομικά νέα της ημέρας, οι ενάρξεις κατοικιών αυξήθηκαν 17% στις ΗΠΑ τον Ιούνιο σε σχέση με τον Μάιο, φτάνοντας στο ετήσιο προσαρμοσμένο μέγεθος του 1,19 εκατ., σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου.