7ος χρόνος, ημέρα 2179η
Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021

Online δημοπρασία του Βέργου με έργα σε προσιτές τιμές

Online δημοπρασία του Βέργου με έργα σε προσιτές τιμές

Το «πείραμα» της περασμένης άνοιξης, χωρίς κοινό και ζωντανά από το κανάλι του οίκου στο YouTube, καθιερώνεται από την VERGOS Auctions που ετοιμάζει τη «Φθινοπωρινή» δημοπρασία Νεοελληνικής Τέχνης. Πρόκειται για πωλήσεις οι οποίες θα πραγματοποιούνται δύο φορές το χρόνο και θα περιλαμβάνουν έργα τέχνης καταξιωμένων Ελλήνων με ιδιαίτερα προσιτή τιμή εκκίνησης.

Μπορεί να έχουμε βγει από την καραντίνα, αλλά το μάτι του φιλότεχνου - συλλέκτη έχει εκπαιδευτεί πια για τα καλά στις ηλεκτρονικές δημοπρασίες. Όταν μάλιστα, συναντά «ευκαιρίες» από το διαδίκτυο – που σημαίνει έργα σύγχρονων καλλιτεχνών, μικρά σε διάσταση, λιγοστά αντίγραφα ή σπουδές που μπορούν να σταθούν επάξια δίπλα στα μνημειακά έργα – τότε οι πωλήσεις αυτές κρύβουν αληθινούς θησαυρούς.

Γιώργος Ζογγολόπουλος - Ολυμπιακοί κύκλοι, τιμή εκκίνησης 600 ευρώ

Με αρχικές τιμές που ξεκινούν από €300, η νέα κατηγορία πωλήσεων φιλοδοξεί να καλύψει αυτόν το ζωτικό χώρο στην εγχώρια αγορά της τέχνης. Έργα με γνωστές υπογραφές, μπορούν να γίνουν προσβάσιμα στο ευρύ κοινό, τόσο σε νέους συλλέκτες που ξεκινούν τώρα τις συλλογές τους όσο και στους φιλότεχνους που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν πρωτότυπες δημιουργίες σε προσιτές τιμές.

Κώστας Βαρώτσος - άτιτλο, τιμή εκκίνησης 2.000 ευρώ

Για τον κόσμο που θέλει να δει τα έργα αυτά με επενδυτική αξία στο μέλλον, παραθέτουμε κάποιες επιλογές από τον κατάλογο που έχει δημοσιευθεί στο site του οίκου.

Αλέξης Ακριθάκης - Καρφίτσα, τιμή εκκίνησης 600 ευρώ

Στα 125 έργα της Φθινοπωρινής δημοπρασίας, εκπροσωπούνται μεταξύ άλλων οι: Αλ. Ακριθάκης, Σπ. Βασιλείου, Γ. Γαΐτης, Δ. Διαμαντόπουλος, Γ. Ζογγολόπουλος, Γ. Κόττης, Γ. Μόραλης, Σπ. Παπαλουκάς, Γ. Τσαρούχης, Π. Τέτσης, Αλ. Φασιανός, Δ. Φωτόπουλος και πολλοί άλλοι.

Τάσος Μαντζαβίνος - Ο ισορροπιστής, τιμή εκκίνησης 400 ευρώ

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετάσχουν στη δημοπρασία μέσω της ιστοσελίδας του οίκου, καθώς επίσης και μέσω τηλεφωνικής ή γραπτής προσφοράς, ενώ η εξέταση των έργων πραγματοποιείται κατόπιν ραντεβού ([email protected] ή στο τηλέφωνο 210 3614897 Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00 έως 16.00).

Η online πώληση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου στις 18:30.Μπορείτε να δείτε τον κατάλογο της δημοπρασίας εδώ