Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020, 10:46

-A +A

Οι ευρωαγορές «αντιδρούν» στον κορονοϊό

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020, 10:46
Οι ευρωαγορές «αντιδρούν» στον κορονοϊό
-A +A

Με οριακά κέρδη συνεχίζουν τη σημερινή συνεδρίαση οι ευρωαγορές καθώς όπως φαίνεται έχουν αρχίσει να υποχωρούν εν μέρει οι αρχικές ανησυχίες στις τάξεις των επενδυτών για τον κορονοϊό που έκανε την εμφάνισή του σε πόλεις της Κίνας και έχει αρχίσει να εξαπλώνεται με γοργούς ρυθμούς.

Με τον επίσημο αριθμό των νεκρών όπως αυτός ανακοινώθηκε από αξιωματούχους της Κίνας να έχει φτάσει τους 132 και τα κρούσματα στα 5.974 σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο κορονοϊός σαφώς έχει επηρεάσει τις παγκόσμιες χρηματαγορές.

Στην Ασία, και πιο συγκεκριμένα στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng στη πρώτη συνεδρίαση για το νέο έτος έκανε βουτιά 2,82% ενώ και ο δείκτης Shanghai συνεχίζει την καθοδική του πορεία καθώς σήμερα έχασε 2,75%.

Επενδυτές και αναλυτές έχουν επικεντρωθεί στα εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου που ανακοινώνονται αυτή την περίοδο και όπως αναφέρουν τα ξένα πρακτορεία είναι ικανά να επηρεάσουν την πορεία όχι μόνο των μετοχών αλλά και των δεικτών συνολικά στα ταμπλό.

Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κερδίζει 0,3% με τον τραπεζικό κλάδο να ηγείται στα κέρδη με 0,8% και τους περισσότερους κλάδους που δραστηριοποιούνται σε αυτόν να κινούνται σε θετικό έδαφος.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,15% στις 13.343 μονάδες και ο γαλλικός CAC ενισχύεται κατά 0,18% στις 5.936 μονάδες. Στη Βρετανία, ο FTSE κερδίζει 0,33% και κινείται στις 7.505 μονάδες.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Temenos κερδίζει 3,7% καθώς η ελβετική εταιρεία λογισμικού ανακοίνωσε διεθνή στρατηγική συνεργασία με την Google.

Την ίδια ώρα, η μετοχή της ολλανδικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών KPN χάνει 6% καθώς ανακοίνωσε πως το outlook για το 2020 θα είναι σταθερό.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα