Παρασκευή 22 Μαΐου 2020, 12:21

Απόστολος Σκουμπούρης
-A +A

Νέα στήριξη στις 610 μονάδες από ΤΕΝΕΡΓ, Ελλάκτωρ και ΕΤΕ στο ΧΑ

Παρασκευή 22 Μαΐου 2020, 12:21
Νέα στήριξη στις 610 μονάδες από ΤΕΝΕΡΓ, Ελλάκτωρ και ΕΤΕ στο ΧΑ

Το θετικό γύρισμα των ευρωπαϊκών δεικτών αλλά και αγορές σε κορυφαία blue chips ενέργειας και υποδομών όπως Τέρνα Ενεργειακή, Ελλάκτωρ, ΓΕΚ Τέρνα, Τιτάν, ΔΕΗ, Lamda κ.α. άλλαξαν την εικόνα του ελληνικού χρηματιστηρίου, με το Γενικό Δείκτη πλέον σε άνοδο και στη ζώνη των 610 μονάδων.

Η συνεδρίαση είναι εξαιρετικά «ρηχή» με πολύ μικρούς όγκους και τζίρους, οπότε με τις παραμικρές αγορές που λαμβάνουν χώρα στον Large Cap και σε μετοχές με βαρύτητα στους δείκτες, αλλάζουν εύκολα τα δεδομένα. Δεν υπάρχει κάποιο αξιοσημείωτο momentum, όμως, όπως και σήμερα επιβεβαιώνει η αγορά, θέλει να κρατήσει την ευρύτερη ζώνη των 600 – 610 μονάδων.

Ο Γενικός Δείκτης στο χαμηλό ημέρας βρέθηκε έως τις 601,75 μονάδες όταν σημείωνε απώλειες 1,08%, όμως πλέον διαπραγματεύεται στις 612 μονάδες με άνοδο 0,60%. Τεχνικά, όσο η αγορά παραμένει μεταξύ 590 και 610 μονάδων δεν αλλάζει κάτι, ενώ με τέτοιους όγκους και τζίρους, ασφαλή συμπεράσματα δεν μπορούν να εξαχθούν.

Η αξία συναλλαγών μόλις που φτάνει στα 27 εκατ. ευρώ, επιβεβαιώνοντας ότι πολλά από τα ισχυρά χαρτοφυλάκια έχουν διακόψει τις πρωτοβουλίες τους. Σε κάθε περίπτωση, blue chips του ευρύτερου ενεργειακού τομέα, της βιομηχανίας και των υποδομών έχουν βελτιωμένη και σήμερα εικόνα, ενώ μικρή προσπάθεια αντίδρασης κάνει σήμερα και ο τραπεζικός κλάδος, μετά τα διαρκή ιστορικά χαμηλά.

Σήμερα ο τραπεζικός δείκτης ενισχύεται κατά 1,69% στις 271 μονάδες, προερχόμενος από αρνητικό σερί, καθώς Θυμίζουμε κλείνει πτωτικά στις έντεκα από τις 14 έως τώρα συνεδριάσεις του Μαΐου έχοντας συνολική πτώση 21,67%, ενώ το 5μηνο του 2020 οι απώλειες είναι στο 69,75%!

Την καλύτερη εικόνα σήμερα στον κλάδο την έχει η Εθνική που ενισχύεται κατά 2,74%, ενώ άνω του 1% κερδίζουν οι Eurobank, Πειραιώς και Alpha Bank. Πλέον, στο σύνολο του Large Cap οι μετοχές που ενισχύονται είναι περισσότερες όσων υποχωρούν, ενώ στο σύνολο της αγοράς, 54 μετοχές σημειώνουν κέρδη έναντι 48 που υποχωρούν.

Πτωτικά στο χώρο του Large Cap κινούνται οι Fourlis (διορθώνει μετά το +8,79% χθες και το +3,31% την Τρίτη), Σαράντης, ΕΥΔΑΠ, Motor Oil, ΕΛΠΕ, ΟΤΕ, ΕΧΑΕ και Viohalco. Στον Mid Cap κέρδη σημειώνουν οι Attica Bank, AVAX, MIG, Profile, Cenergy Holdings, Έλτον και Intracom Holdings, ενώ υποχωρούν οι Intralot, Κέκροπας, Quest Συμμετοχών, Πλαστικά Θράκης και Intrakat.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα