Νέα «διαμάχη» Γκέιτς και Μασκ, αυτή τη φορά για το bitcoin

Νέα «διαμάχη» Γκέιτς και Μασκ, αυτή τη φορά για το bitcoin

Η αντιπαράθεση και οι εκατέρωθεν δηλώσεις για μια σειρά θεμάτων δυο εκ των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου, του Μπιλ Γκέιτς, συνιδρυτή της Microsoft και του Έλον Μασκ, ιδρυτή της Tesla και άλλων εταιρειών, συνεχίζεται, αυτή τη φορά με αφορμή το bitcoin.

"Δεν πρέπει να αγοράζετε bitcoin, εκτός και αν είστε το πλουσιότερο άτομο στον κόσμο”, είπε ο Γκέιτς. 

Έχοντας πραγματοποιήσει ράλι άνω του 400% σε σχέση εντός του 2021, το bitcoin έχει γίνει περιζήτηστο σε όλους, συμπεριλαμβανομένων διακεκριμένων επενδυτών αλλά και υπευθύνων χάραξης πολιτικής. Η Τesla του Έλον Μασκ επένδυσε πρόσφατα 1,5 δισ. δολάρια στο κρυπτονόμισμα και δήλωσε πως θα το δέχεται σε πληρωμές. 

"Ο Έλον Μασκ είναι πολύ καλά ενημερωμένος και δεν ανησυχώ πως το Bitcoin κινείται τυχαία είτε ανοδικά είτε πτωτικά” δήλωσε ο Μπιλ Γκέιτς σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg.

"Νομίζω ότι οι άνθρωποι που κάνουν αγορές εξαιτίας της μανίας που έχει προκύψει, μπορεί να μην έχουν τόσα πολλά χρήματα. Η άποψή μου είναι ότι αν έχετε λιγότερα χρήματα από τον Ελον Μασκ πιθανότατα θα πρέπει να προσέχετε”. 

Πριν λίγο καιρό, ο Μασκ υποστήριξε ότι ο Γκέιτς ήταν ανάμεσα στους βραχυπρόθεσμους επενδυτές που στοιχημάτισαν ενάντια στην τιμή της μετοχής της Tesla και στην πτώση της αξίας της. Ωστόσο, η τιμή της μετοχής της Tesla το 2020 αυξήθηκε κατά 740%, ενώ ήδη μέσα στο 2021 έχει αυξηθεί κατά 23%.

"Άκουσα επίσης ότι έχει επενδύσει ενάντια στη Tesla και έχει χάσει αρκετά χρήματα. Δεν ξέρω αν αυτό είναι αλήθεια ή όχι, αλλά φαίνεται περίεργο. Άτομα που ξέρω που γνωρίζουν την κατάσταση αρκετά καλά", είχε πει ο Μασκ στον Τζον Ρογκαν σύμφωνα με την ιστοσελίδα Elektreck.

Από την πλευρά του, πέρυσι ο Γκέιτς είχε εκφράσει την αμφιβολία του για το κατά πόσο θα είναι βιώσιμα το ηλεκτρικό pickup και το Semi φορτηγό της Tesla, με τον Μασκ να αντεπιτίθεται.

"Δεν ήξερε για τι μιλούσε. Μάλλον κάποιος του το είπε και δεν είναι τόσο κοντά σε αυτά που γνωρίζει. Απλά νομίζω ότι δεν ξέρει για τι μιλάει" είχε πει ο Μασκ, ο οποίος σχολίασε σκωπτικά και το γεγονός ότι ο Γκέιτς δεν αγόρασε Tesla αλλά μια ηλεκτρική Porsche.