Morrisons: Απέρριψε πρόταση της CD&R ύψους 5,52 δισ. λιρών

Morrisons: Απέρριψε πρόταση της CD&R ύψους 5,52 δισ. λιρών

Η βρετανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Morrisons απέρριψε την προσφορά εξαγοράς της αμερικανικής επενδυτικής εταιρείας Clayton, Dubilier & Rice (CD&R) έναντι 5,52 δισ. λιρών (7,62 δισ. δολάρια) με το αιτιολογικό ότι «υποτίμησε σημαντικά την εταιρεία και τις δυνατότητές της».

Η αλυσίδα έλαβε μια προσφορά σε μετρητά στις 230 πένες ανά μετοχή, την οποία απέρριψε αφού τη συζήτησε με το σύμβουλο της, την Rothschild & Co.

Στα επίπεδα αυτά, η προσφερόμενη τιμή ήταν περίπου κατά 29% ψηλότερα από το κλείσιμο της μετοχής της εταιρείας, την Παρασκευή, ένα ποσοστό που οι περισσότεροι αναλυτές θεώρησαν ως ικανοποιητικό δεδομένου πως η μετοχή χάνει συνεχώς έδαφος τους τελευταίους μήνες.

Αν και η αλυσίδα βρίσκεται στην τέταρτη θέση στη βρετανική αγορά, μετά την Tesco, την Sainsbury’s και την Asda, τα τελευταία χρόνια έχει βιώσει μια σημαντική ανάκαμψη χάρη στις επιλογές του CEO Ντέιβ Ποτς. Μάλιστα, έχει δημιουργήσει και μια στρατηγική συνεργασία με την Amazon χάρη στην οποία πολλοί αναλυτές θεωρούσαν πως ο αμερικανικός κολοσσός μπορεί να είναι από τους ενδιαφερόμενους αγοραστές της σε ένα διάστημα που ο κλάδος έχει αρχίσει να βιώνει σημαντικές ανακατατάξεις.

Πρόσφατα ο αμερικανικός κολοσσός της Walmart πούλησε το πλειοψηφικό μερίδιο που κατείχε στην αλυσίδα σούπερ μάρκετ Asda στην αμερικανική επενδυτική TDR Capital και τους μεγιστάνες αδελφούς Ίσα.