Morgan Stanley και Bank of America παίρνουν αντίθετη θέση για το Bitcoin

Morgan Stanley και Bank of America παίρνουν αντίθετη θέση για το Bitcoin

Η Morgan Stanley, σε ένα internal memo προς επαγγελματίες διαχείρισης κεφαλαίων, ανακοίνωσε ότι πλέον θα προσφέρει επενδύσεις σε τρία επενδυτικά funds που επενδύουν αντίστοιχα στο δημοφιλές ψηφιακό νόμισμα. Η Morgan Stanley γίνεται επίσημα η πρώτη μεγάλη αμερικανική τράπεζα που προσφέρει με αυτό τον τρόπο πρόσβαση στους πελάτες της σε επενδύσεις στο Bitcoin. Τα δύο κεφάλαια είναι επενδυτικά προϊόντα της Galaxy Digital του Mike Novogratz, ενώ το τρίτο είναι μια κοινοπραξία των FS Investments & NYDIG.

Η Morgan Stanley θα επιτρέπει μόνο στους πλουσιότερους εκ των πελατών τους, δηλώνοντας πως το προϊόν αυτό προσφέρεται σε όσους είναι διατεθειμένοι να λάβουν ρίσκο. Μια ακόμα προϋπόθεση είναι να έχουν επενδύσεις αξίας τουλάχιστον 2 εκατομμύρια με το τραπεζικό ίδρυμα, ενώ επενδυτικές εταιρείες για να συμμετέχουν πρέπει να έχουν καταθέσεις τουλάχιστον $5 εκατομμύρια.

Η τράπεζα διαχειρίζεται κεφάλαια πελατών που ξεπερνούν τα $3 τρισ, και σύμφωνα με την ανακοίνωση το προϊόν προσφέρεται λόγω της ισχυρής ζήτησης μεταξύ των πελατών της.

Οι περιορισμοί συνεχίζονται, καθώς το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα υιοθετεί ένα ακόμα μέτρο, που περιορίζει την αγορά μόνο μέχρι το 2,5% των συνολικών κεφαλαίων των επενδυτών.

Τα Galaxy Bitcoin Fund LP & FS NYDIG Select Fund ορίζουν ως ελάχιστη συμμετοχή την επένδυση των $25.000, ενώ το Galaxy Institutional Bitcoin Fund LP απαιτεί ελάχιστη επένδυση $5 εκατομμυρίων. Οι πελάτες αναμένεται να μπορούν να επενδύσουν ήδη από τις αρχές του επόμενου μήνα.

Στον αντίποδα οι Goldman Sachs, JP Morgan Chase και Bank of America δεν επιτρέπουν την απευθείας σε επενδυτικά προϊόντα που σχετίζονται με το Bitcoin.

Από την άλλη πλευρά η Bank of America, πήρε αρνητική θέση κατά του Bitcoin λόγω της μεταβλητότητας του. Οι αναλυτές της τράπεζας χαρακτήρισαν το Bitcoin εξαιρετικά ριψοκίνδυνο, και μη πρακτικό. Χαρακτηριστικά ανέφεραν ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να επενδύσει κανείς στο Bitcoin, εκτός εάν προσδοκά ότι η αξία του θα συνεχίσει να ανεβαίνει. Οι αναλυτές τονίζουν ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να επενδύσει κάποιος στο Bitcoin, για διαφοροποίηση του επενδυτικού portfolio ,μερίσματα, ή προστασία από τον πληθωρισμό. Αντίστοιχα η αναφορά ασκούσε κριτική και στον περιβαλλοντικό αντίκτυπο του Bitcoin, καθώς η διαχείριση του δικτύου εκλύει 60 εκατομμύρια τόνους CO2, αντίστοιχα με αυτό της Ελλάδας.

Αποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.