Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019, 11:52
Τελευταία ενημέρωση: 11:52

-A +A

Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές μετά τη μεγάλλη ήττα της Τ. Μέι

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019, 11:52
Τελευταία ενημέρωση: 11:52
-A +A

Με μικτά πρόσημα και μικρές διακυμάνσεις κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές την Τετάρτη, με τα βλέμματα των επενδυτών να είναι στραμμένα στη Βρετανία, έπειτα από τη δεύτερη μεγάλη ήττα της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι όσον αφορά τη συμφωνία για το Brexit.

Η Συμφωνία Αποχώρησης απορρίφθηκε από το βρετανικό κοινοβούλιο με 391 ψήφους κατά και 242 υπέρ, κυρίως λόγω της αντίστασης που πρόβαλαν οι ευρωσκεπτικιστές στο Συντηρητικό Κόμμα της Μέι στο τροποποιημένο κείμενο το οποίο προέκυψε από τις συνομιλίες της τελευταίας στιγμής με την ΕΕ.

Η νέα ήττα της Βρετανίδας πρωθυπουργού, Τερέζα Μέι,  εντείνει τα σενάρια για το τι θα ακολουθήσει στις ψηφοφορίες των δύο επόμενων ημερών, αλλά και αργότερα, για το μέλλον της ίδιας ως επικεφαλής της κυβέρνησης.

Αν καταψηφιστεί η πρόταση για αποχώρηση χωρίς συμφωνία, τότε αύριο Πέμπτη θα τεθεί σε ψηφοφορία η πρόταση για καθυστέρηση του Brexit), αλλά και αργότερα, για το μέλλον της ίδιας ως επικεφαλής της κυβέρνησης. 

Η Βρετανίδα Πρωθυπουργός επανέλαβε στην ομιλία της στη Βουλή ότι το Σώμα θα έχει την ευκαιρία να ψηφίσει την καθυστέρηση της αποχώρησης και δεσμεύτηκε να ενεργήσει σύμφωνα με ότι αποφασιστεί.

Αυτό σημαίνει ότι το επόμενο 48ωρο οι βουλευτές μπορούν να καταθέσουν τις προτάσεις τους για το είδος της καθυστέρησης του Brexit, την χρονική διάρκεια, τους όρους, ακόμη και για το εάν θα δώσουν στους Βρετανούς ένα ακόμη δημοψήφισμα.

Σε αυτό το κλίμα ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,18% στις 3.310 μονάδες. Στους επιμέρους δείκτες ο DAX υποχωρεί κατά 0,06% στις 11.517 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC σημειώνει άνοδο 0,33% στις 5.287 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE σημειώνει μικρή άνοδο 0,02% στις 7.153 μονάδες.

Στο εταιρικό μέτωπο, ενισχύθηκαν τα καθαρά κέρδη της Inditex το έτος χρήσης του 2018, ενώ η εταιρεία αυξάνει το μέρισμα.

Ακόμη, η ιδιοκτήτρια επιχείρηση των καταστημάτων Zara ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη για τη χρονιά που ολοκληρώθηκε στις 31 Ιανουαρίου ήταν 3,44 δισ. ευρώ (3,88 δισ. δολάρια) σε σύγκριση με τα 3,37 δισ. ευρώ έναν χρόνο νωρίτερα.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα