Μικτά πρόσημα στην Wall Street με το βλέμμα στην πανδημία

Μικτά πρόσημα στην Wall Street με το βλέμμα στην πανδημία

Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές τους οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να κινούνται επιφυλακτικά καθώς η πανδημία του νέου κορονοϊού ξαναφουντώνει και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 222 μονάδων ή 0,8% στις 27.463 μονάδες, ο διευρυμένος S&P 500 υποχώρησε κατά 0,3% ολοκληρώνοντας στις 3.390 μονάδες, ωστόσο ο τεχνολογικός Nasdaq αντιστάθηκε στις πιέσεις και κατέγραψε άνοδο 0,64% στις 11.431 μονάδες.

Χαρακτηριστικό της ημέρας ήταν ότι οι traders επέλεξαν τοποθετήσεις σε μετοχές εταιρειών που είχαν ευνοηθεί από τα lockdown, ενώ αντίθετα ρευστοποίησαν τίτλους που εξαρτώνται από το άνοιγμα της οικονομίας.

Σε αυτό το κλίμα, οι online πωλητές Shopify και Amazon είδαν τις μετοχές τους να ενισχύονται κατά 4,3% και 2,5% αντίστοιχα, η Zoom Video κέρδισε 4,1% και Microsoft 1,5%, ενώ η αεροπορική American Airlines πραγματοποίησε βουτιά 4,8%, όπως και οι United και Delta που έχασαν άνω του 3% και οι δύο.

Στα μακροοικονομικά της ημέρας, περαιτέρω απαισιοδοξία στο κλίμα των ημερών έφεραν τα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ, η οποία υποχώρησε τον Οκτώβριο στις 100,3 μονάδες καθώς η «αναζωπύρωση» των κρουσμάτων του κορονοϊού πλήττει την εικόνα της οικονομίας και τις προοπτικές της αγοράς εργασίας τους επόμενους μήνες.

Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της MarketWatch έκαναν λόγο για μικρότερη πτώση του δείκτη στις 101,5 μονάδες, ενώ τον Σεπτέμβριο ο δείκτης είχε διαμορφωθεί στις 101,3 μονάδες.