Μικτά πρόσημα στην Ευρώπη εν μέσω εξελίξεων στο εμπόριο

Μικτά πρόσημα στην Ευρώπη εν μέσω εξελίξεων στο εμπόριο

Με μικτά πρόσημα διαπραγματεύονται οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες, καθώς οι επενδυτές αναμένουν εξελίξεις στις εμπορικές συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Ο κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, ο οποίος μίλησε στην Διεθνή Έκθεση Εισαγωγών της Κίνας, ζήτησε να επιλυθούν οι διεθνείς εντάσεις μέσω των συνομιλιών, προωθώντας παράλληλα την άρση των παγκόσμιων εμπορικών φραγμών.

Σύμφωνα με το Reuters, ο τομέας των υπηρεσιών της Κίνας υποχώρησε σε χαμηλό οκτώ μηνών τον Οκτώβριο, ενώ η επιχειρηματική εμπιστοσύνη υποχώρησε σε χαμηλό 15 μηνών.

Σ'' αυτό το τοπίο, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί οριακά, με τον κλάδο των χημικών να σημειώνει άνοδο 0,5%, ενώ ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών υποχωρεί 0,7%.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται 0,7% στις 13.145 μονάδες, στο Λονδίνο ο FTSE 100 κερδίζει 0,34%.

Ο CAC 40 στο Παρίσι κινείται οριακά στις 5.825 μονάδες. Στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ υποχωρεί 0,31% και στο Μιλάνο ο FTSE ΜΙΒ ενισχύεται οριακά στις 23.328 μονάδες.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια ενισχύθηκαν νωρίτερα μετά και το νέο ιστορικό κλείσιμο που σημείωσαν χτες οι δείκτες της Wall Street όπου ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με άνοδο 0,42% καταγράφοντας νέο ρεκόρ στις 27.462 μονάδες.

Σε παρόμοιο ρυθμό κινήθηκαν και οι υπόλοιποι δύο δείκτες, με τον τεχνολογικό Nasdaq να κερδίζει 0,56% τερματίζοντας στο νέο ιστορικό υψηλό του στις 8.433 μονάδες, όπως και ο S&P 500 στις 3.078 μονάδες έπειτα από άνοδο 0,37%.