Απώλειες στη Wall Street μετά το ράλι

Απώλειες στη Wall Street μετά το ράλι

Με το βλέμμα στην κατοχύρωση των κερδών του χτεσινού ράλι δείχνουν να κινούνται οι επενδυτές στις σημερινές συναλλαγές της αμερικανικής αγοράς, με τους τρεις βασικούς δείκτες να κινούνται σε αρνητικό έδαφος, ενώ το επίκεντρο της προσοχής συνεχίζει να είναι στραμμένο στις αποδόσεις των ομολόγων των ΗΠΑ.

Ειδικότερα, ο Dow Jones κινείται με απώλειες 0,36% στις 31.421 μονάδες, ενώ μετά την καλύτερη ημέρα συναλλαγών του από τον περασμένο Ιούνιο, ο ευρύτερος S&P 500 σήμερα υποχωρεί κατά 0,66% στις 3.890 μονάδες.

Μεγαλύτερες πιέσεις δέχεται ο τεχνολογικά φορτισμένος Nasdaq, που κινείται στις 13.419 μονάδες με πτώση 1,25%.

Υπενθυμίζεται ότι χτες και οι 11 τομείς S&P έκλεισαν στο «πράσινο», ενώ οι Dow και Nasdaq είχαν την καλύτερη ημέρα συναλλαγών τους από τον Νοέμβριο.

Σε γενικότερο επίπεδο, κυκλικοί τομείς όπως η ενέργεια και τα χρηματοοικονομικά συνέχισαν να υπεραποδίδουν εν μέσω αισιοδοξίας για τα εμβόλια και την επερχόμενη οικονομική ανάκαμψη, ενώ η αποκλιμάκωση των αποδόσεων στους τίτλους του αμερικανικού δημοσίου επέτρεψε στους τεχνολογικούς κολοσσούς να ανακτήσουν ένα σημαντικό μέρος των πρόσφατων απωλειών τους.

Συγκεκριμένα, η Facebook πρόσθεσε 2,8% στην αξία του τίτλου της, η Apple έκλεισε με ράλι 5,4% και η Tesla ακόμα παραπάνω στο +6,4%.

Η απόδοση του 10ετούς ΗΠΑ, που προκάλεσε μεγάλες πιέσεις στην αγορά την περασμένη εβδομάδα όταν ανήλθε έως και το 1,6%, πλέον έχει σταθεροποιηθεί γύρω από το 1,4%, αναχαιτίζοντας τους φόβους για ραγδαία αύξηση του κόστους δανεισμού.